Adres, route, parkeren

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gelegen in het Museumpark en heeft als adres: Westzeedijk 345, 3015 AA  Rotterdam. Voor de locatie in Google Maps, klik hier

Lopend vanaf het Centraal Station bereikt u het museum in 20 minuten (volg de bordjes Museumpark). Tram: neem vanaf CS lijn 8 (richting Spangen), stap uit halte Kievitslaan of neem lijn 20 (richting Lombardijen) stap uit halte Museumpark. Vanaf metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven ligt het museum op een loopafstand van 5 minuten.

Rolstoelen
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Parkeren
Bij het museum is weinig parkeergelegenheid, en op het plein voor het museum is parkeren verboden. Wij adviseren gebruik te maken van de Museumparkgarage die te bereiken is via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg. Volg de borden P Museumpark. Vanuit de Museumparkgarage is het slechts een paar minuten lopen naar het museum.

Routebeschrijving 

Lopen

Vanaf Centraal Station (centrumzijde) rechtdoor, het Stationsplein rechts langs het Groothandelsgebouw passeren. Weena oversteken, rechtdoor, na 200 meter langs rechteroever Westersingel. Eendrachtsplein en Rochussenstraat oversteken, passeer het Parkhotel, daarna rechtsaf langs Arminius en Museum Boijmans Van Beuningen. Voorbij het museum linksaf het Museumpark in rechtdoor de brug over. Het Natuurhistorisch ligt dan aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

Tram/metro/lopen

Vanaf het Centraal Station met tramlijn 8 (richting Spangen), halte Kievitslaan. Daal de (Westzee)dijk af via de trap. Het museum ligt rechts in het Museumpark. Lijn 20 richting Lombardijen, halte Museumpark is een andere optie; loop langs Arminius en Museum Boijmans Van Beuningen. Voorbij Boijmans linksaf het Museumpark in rechtdoor de brug over. Het Natuurhistorisch ligt dan aan uw rechterhand. Vanaf metrostations Eendrachtsplein (lijnen A, B, C) of Leuvehaven (lijn D ) ligt het museum op een loopafstand van circa 5 minuten.

Eigen (gemotoriseerd) vervoer

Vanuit zuidelijke richting (Dordrecht/Breda)

Via A16 uit de richting Dordrecht/Breda/Gorinchem. Kies ruim voordat u de Van Brienenoordbrug nadert richting Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel. Onmiddellijk na de Van Brienenoordbrug afslag Centrum. Bij stoplichten rotonde linksaf, richting centrum. Borden Centrum volgen tot u langs de Nieuwe Maas (Maasboulevard/Boompjes) rijdt. Blijf langs de rivier rijden. Na de stoplichten over de Leuvehavenbrug (met links zicht op de Erasmusbrug en rechts het Inntel Hotel) rechtdoor (bord Museumpark). Na de volgende stoplichten rechtdoor (u kruist de tramrails) en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark.

Via de Maastunnel (uit Rotterdam-Zuid)

Komend uit de Maastunnel rechtdoor (bord Museumpark). Bij Essopomp rechtsaf.  Bij de volgende stoplichten rechtdoor (Rochussenstraat langs gebouw NAi) en bij de volgende stoplichten (Parkhotel) rechtsaf de Westersingel op. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Westzeedijk op en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark.

Vanuit noordelijke richting (Amsterdam/Den Haag)

Komend van de A13 (uit de richting Den Haag) afslag Overschie/Blijdorp. Blijdorp aanhouden. Bij eerste stoplichten (kerk op de hoek) rechtdoor. Bij tweede stoplichten rechtsaf richting Maastunnel/Centrum. Bij de volgende stoplichten (Esso-pomp) rechtdoor de tunneltraverse in. Aan het eind van de traverse (u bent één stoplicht gepasseerd) links voorsorteren en na de stoplichten linksaf langs het witte UWV-gebouw. Bij de volgende stoplichten rechtdoor (Rochussenstraat langs gebouw NAi) en bij de volgende stoplichten (Parkhotel) rechtsaf de Westersingel op. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Westzeedijk op en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark.

Vanuit oostelijke richting (Utrecht/Gouda)

Komend uit de richting Utrecht/Gouda rijdend op de A20, bij het knooppunt Terbregseplein de A16 nemen richting Ring-Oost. Rechts aanhouden richting Centrum/Capelle a/d IJssel. Passeer afslag Kralingen. Neem afslag Centrum. Bij stoplichten rechtsaf, borden Centrum volgen tot u langs de Nieuwe Maas (Maasboulevard/Boompjes) rijdt. Blijf langs de rivier rijden. Na de stoplichten over de Leuvehavenbrug (met links zicht op de Erasmusbrug en rechts het Inntel Hotel) rechtdoor (bord Museumpark). Na de volgende stoplichten rechtdoor (u kruist de tramrails) en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark.

Bezoekadres: 

Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam

 

Kaartje ligging museum

klik op het kaartje voor groter beeld