Natuurfotografie in de Lage Landen

Bekijk de natuur van de Lage Landen met een hernieuwde blik en laat je verrassen door de geweldige variatie, nu eens niet buiten in het vrije veld maar in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, op de expositie van de winnaars van de Groene Camera.

De Groene Camera is dé fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. De tentoonstelling laat het portfolio van de natuurfotograaf van het jaar zien, de bekroonde foto van jongeren tot 18 jaar én de winnaars van de tien speciale categorieën: vogels, zoogdieren, insecten, onderwater- en luchtfotografie, flora, landschappen, stadsnatuur, abstract en humor. Stuk voor stuk juweeltjes van foto’s die samen een bijzonder beeld geven van de natuur in Nederland en België gezien door de (camera)lens van mensen met een superscherpe blik op dieren, planten en hun omgeving.

De tentoonstelling ‘Natuurfotografie in de Lage Landen - winnaars van de Groene Camera’ duurt van 25 maart t/m 25 juni 2017.

De jury van de Groene Camera bestaat uit Marijke Kodden, Martin Kers, Kees Moeliker, David Pattyn, Rollin Verlinde en staat onder voorzitterschap van Jan Vermeer. 

Knobbelzwaan (mooie foto, geen prijswinnaar). foto natuurfoto.nl