Zoeken

Dementievriendelijke rondleiding

‘Voedsel en dieren, eten en gegeten worden!’

Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren organiseert het museum een dementievriendelijke rondleiding. Tijdens de rondleiding maak je kennis met verschillende stukken uit onze collectie aan de hand van het thema’s: voedsel en dieren.
Alle dieren eten! Wij ook! Net als de dieren die we ontmoeten tijdens de rondleiding, eten wij ook van alles en niet altijd hetzelfde. Soms worden dieren ook zelf gegeten, ook door ons.   Omdat we bij elk collectiestuk rustig de tijd nemen en van collectiestuk naar een toegankelijk verhaal gaan, is de opbouw van de rondleiding prettig en ontspannen. Er is ruimte voor eigen inbreng en de rondleider weet met de juiste tools de deelnemers te betrekken bij het museum

Samen met een getrainde rondleider verken je het museum, worden verhalen gedeeld en herinneringen opgehaald aan de hand van (voel)objecten.

Na de rondleiding nemen we plaats in de Hoboken Salon om na te praten en te reflecteren op wat tijdens de rondleiding aan bod is gekomen. Dit doen wij onder het genot van een kop koffie of thee en iets lekkers.

Goed om te weten
Tijdens de rondleiding is het mogelijk om een inklapbaar krukje mee te nemen, deze zijn licht en makkelijk te dragen. Deze rondleiding is in het Nederlands.

Voor wie?
Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren en of verzorgers van alle leeftijden.

Groepsgrootte
maximaal 12 deelnemers (6 mensen met dementie en 6 begeleiders).

Wanneer
donderdag 21 november 2024 om 10.30 uur

Tijdstip en duur
De activiteit duurt ongeveer 120 minuten.

Kosten
Deelname kost €7,50 excl. museumentree. Dit tarief is ook van toepassing op begeleiders.
Een kaartje voor de rondleiding is alleen te koop aan de balie in het museum.

Reserveren
Reserveer via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl

Rondleiding voor een groep of zorginstelling?
We bespreken graag de opties. Stuur een e-mail naar publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl of neem telefonisch contact op via 010 - 26 604 67.