Het Rattendebat

Op vrijdag 8 december 2017 organiseert Het Natuurhistorisch in de (Rotterdamse) Debatnacht in Arminius het Rattendebat. Aanvang 23:00 - koop hier kaarten voor de Debatnacht.

 

In Rotterdam steekt de rat steeds vaker de kop op. Is het niet op straat, dan is het wel in de krant. Boze tongen beweren dat er sprake is van een heuse rattenplaag en dat de stad beter Ratterdam zou kunnen heten. Of is dit (zoals zoveel) niet sterk overdreven? Naast rattenhaters blijken er ook Rotterdammers te zijn die de rat in een ander daglicht stellen. Een rat hoort bij de stad. Ja toch? Praat mee met, onder andere, Erwin Kompanje (ethicus Erasmus MC, zoöloog Het Natuurhistorisch), Kevin van Eikeren (PvdA-Rotterdam) en Miriam Maas (Centrum voor Zoönosen, RIVM). Presentatie Inge Janse.

 

Het debat wordt ingeleid door Kees Moeliker.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.