Nationale Museumweek: stokoude krokodil uit Diergaarde Blijdorp

 

Het Natuurhistorisch pronkt in de Museumweek 2018 met een stokoude Rotterdamse krokodil. De pantserkrokodillen (Mecistops cataphractus) Hakuna en Matata leefden bijna een eeuw in Diergaarde Blijdorp. Rond 1920 kwamen ze als jonkies vanuit Afrika in de dierentuin terecht en in 2014 en 2015 overleden ze kort na elkaar. De krokodillen overleefden het bombardement in 1940 en behoorden tot de oudste dierentuinkrokodillen van Europa.

 

Na het overlijden schonk Blijdorp het skelet van het vrouwtje aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Na langdurige preparatie en conservering worden de schedel, kaken en enkele andere delen van het skelet voor het eerst getoond tijdens de Nationale Museumweek van 9 t/m 15 april 2018. Bezoekers komen weer oog in oog met het vervaarlijke dier. De krokodil leeft nu voort in de museumcollectie, eigenlijk net zo onbeweeglijk als altijd want ook in de diergaarde verroerde ze zich bijna nooit.

 

Andere beroemde bewoners van Diergaarde Blijdorp die het museum bewaart en exposeert, zijn (onder andere) Como de giraffe, Piku de orang-oetan, en Ramon de olifant.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.