Home // Bezoek // Route en parkeren

Adres, route, parkeren

Het Natuurhistorisch volgt het advies van het RIVM en is tot en met 31 maart gesloten voor het publiek. Dat geldt ook voor schoolklassen, museumlessen en alle andere activiteiten.

The Natural History Museum Rotterdam is closed due to Corona virus up to and including 31 March.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gelegen in het Museumpark en heeft als adres: Westzeedijk 345, 3015 AA  Rotterdam. Voor de locatie in Google Maps, klik hier

Lopend vanaf het Centraal Station bereikt u het museum in 20 minuten (volg de Westersingel en de bordjes Museumpark, in zuidelijke richting). Tip: download onze app 'Rotterdamse Stadsnatuur'; daarmee wandel je naar het museum, te beginnen bij de spreeuwen op station Rotterdam Centraal.

Tram en metro

  • Tram 8 (richting Spangen) halte Kievitslaan, 1 minuut lopen.
  • Tram 7 (richting Willemsplein) halte Westplein, 4 minuten lopen.
  • Tram 20 (richting Lombardijen) / tram 23 (richting Beverwaard) / tram 25 (richting Carnisselande) – halte Leuvehaven, 7 minuten lopen.
  • Metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven, 7 minuten lopen.

Rolstoelen
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers; er is ook een aangepast toilet aanwezig. Begeleiders van een rolstoelgebruiker hebben gratis toegang. Parkeren, zie hieronder.

Parkeren
Bij het museum is geen parkeergelegenheid. Op het plein voor het museum is parkeren verboden. Maak gebruik van de Museumparkgarage die te bereiken is via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg. Volg de borden P Museumpark (adres voor GPS: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam) Vanuit de Museumparkgarage is het twee minuten lopen naar het museum.

Aan de Westzeedijk (beneden) bevinden zich 2 parkeerplaatsen voor voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart. Vanaf hier is het minder dan 50 meter naar het museum over goed begaanbare verharding.

Routebeschrijving 

Lopen

Vanaf Centraal Station (centrumzijde) rechtdoor, het Stationsplein over. Blijf na 200 meter langs rechteroever van de Westersingel lopen. Eendrachtsplein en Rochussenstraat oversteken, passeer het Parkhotel, daarna rechtsaf langs Arminius en Museum Boijmans Van Beuningen. Voorbij het museum linksaf het Museumpark in rechtdoor de brug over. Het Natuurhistorisch ligt dan aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

Tram/metro/lopen

Vanaf het Centraal Station met tramlijn 8 (richting Spangen), halte Kievitslaan. Daal de (Westzee)dijk af via de trap. Het museum ligt rechts in het Museumpark. Lijn 20 richting Lombardijen en lijn 25, halte Leuvehaven is een andere optie. Tram 7 (richting Willemsplein) halte Westplein, 4 minuten lopen. Ook tram 4 (richting Marconiplein) is mogelijk: uitstappen op Eendrachtsplein en vanaf daar lopen (5-7 minuten). Vanaf metrostations Eendrachtsplein (lijnen A, B, C) of Leuvehaven (lijn D) ligt het museum op een loopafstand van 5-7 minuten.

Eigen (gemotoriseerd) vervoer 

Er is geen parkeergelegenheid bij het museum, tenzij u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Navigeer naar de Museumparkgarage (adres: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam). Het museum ligt aan de andere kant van het Museumpark op twee minuten lopen. U loopt dus door het fraaie Museumpark heen naar het museum toe.

Vanuit zuidelijke richting (Dordrecht/Breda)

Via A16 uit de richting Dordrecht/Breda/Gorinchem. Kies ruim voordat u de Van Brienenoordbrug nadert richting Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel. Onmiddellijk na de Van Brienenoordbrug afslag Centrum. Bij stoplichten rotonde linksaf, richting centrum. Borden Centrum volgen tot u langs de Nieuwe Maas (Maasboulevard/Boompjes) rijdt. Blijf langs de rivier rijden. Na de stoplichten over de Leuvehavenbrug (met links zicht op de Erasmusbrug en rechts het Inntel Hotel) rechtdoor (bord Museumpark). Na de volgende stoplichten rechtdoor (u kruist de tramrails) en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark. U kunt er niet parkeren, tenzij u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. 

Via de Maastunnel (uit Rotterdam-Zuid)

Komend uit de Maastunnel rechtdoor (bord Museumpark). Bij Essopomp rechtsaf.  Bij de volgende stoplichten rechtdoor (Rochussenstraat langs gebouw NAi) en bij de volgende stoplichten (Parkhotel) rechtsaf de Westersingel op. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Westzeedijk op en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark. U kunt er niet parkeren, tenzij u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

Vanuit noordelijke richting (Amsterdam/Den Haag)

Komend van de A13 (uit de richting Den Haag) afslag Overschie/Blijdorp. Blijdorp aanhouden. Bij eerste stoplichten (kerk op de hoek) rechtdoor. Bij tweede stoplichten rechtsaf richting Maastunnel/Centrum. Bij de volgende stoplichten (Esso-pomp) rechtdoor de tunneltraverse in. Aan het eind van de traverse (u bent één stoplicht gepasseerd) links voorsorteren en na de stoplichten linksaf langs het witte UWV-gebouw. Bij de volgende stoplichten rechtdoor (Rochussenstraat langs gebouw NAi) en bij de volgende stoplichten (Parkhotel) rechtsaf de Westersingel op. Bij de volgende stoplichten rechtsaf de Westzeedijk op en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark. U kunt er niet parkeren, tenzij u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

Vanuit oostelijke richting (Utrecht/Gouda)

Komend uit de richting Utrecht/Gouda rijdend op de A20, bij het knooppunt Terbregseplein de A16 nemen richting Ring-Oost. Rechts aanhouden richting Centrum/Capelle a/d IJssel. Passeer afslag Kralingen. Neem afslag Centrum. Bij stoplichten rechtsaf, borden Centrum volgen tot u langs de Nieuwe Maas (Maasboulevard/Boompjes) rijdt. Blijf langs de rivier rijden. Na de stoplichten over de Leuvehavenbrug (met links zicht op de Erasmusbrug en rechts het Inntel Hotel) rechtdoor (bord Museumpark). Na de volgende stoplichten rechtdoor (u kruist de tramrails) en direct – na ongeveer 75 meter – rechts de dijk af en onder de Kunsthal door. Het Natuurhistorisch Museum ligt direct aan uw rechterhand in het Museumpark. U kunt er niet parkeren, tenzij u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

Bezoekadres: 

Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam

 

Kaartje ligging museum

klik op het kaartje voor groter beeld