Pure Veerkracht Pettentocht

* Vanwege de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om de Pettentocht te doen.*

Met de speciale Pure Veerkracht Pet op, selecteer je in de tentoonstelling ‘Pure Veerkracht – de stad is ook natuur’ met welk dier jij op pad gaat: de dagdieren zilvermeeuw of Amerikaanse rivierkreeft, of nachtdieren egel of dwergvleermuis. Aan de hand van één van deze vier gidsdieren volg je je eigen route door de tentoonstelling en komt er zo achter waar de stadsdieren leven, wat ze eten en hoe ze zich gedragen en aanpassen aan de stad. Kijkend naar de planten en dieren die een rol in het dagelijks leven van deze gidsdieren spelen, ga je met opdrachten en kijkvragen op pad naar aansprekende museumstukken. Deze opdrachten zijn aangepast aan de leeftijd. 

Via een chip in de pet worden de kinderen gevolgd, zodat licht, beeld en geluid ze op het goede spoor zet.
Op deze manier worden kinderen speels en met de handen vrij door de tentoonstelling geleid.

Voor wie
alle kinderen vanaf 7 jaar

Kosten
De speciale (puur katoenen) Pure Veerkracht Pet kost 3 euro en mag natuurlijk mee naar huis.

We zijn weer open!

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is vanaf 29 september weer verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Behoor je tot de COVID-19 risicogroepen en wil je het museum met zo min mogelijk medebezoekers delen? Bel onze front-office voor actuele informatie over (doordeweekse) dagen en tijdstippen waarop het rustig is: 010-4364222.