Zoeken

Kinderrondleiding: Van dierentuinbewoner tot museumstuk

In het museum staan verschillende dieren met een bijzondere achtergrond. Deze achtergrond is niet altijd te lezen op de bordjes die bij de dieren staan. Hoog tijd voor een voorstelrondje langs een speciale groep in ons museum, de voormalige dierentuinbewoners!

Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider (die zelf ook in een dierentuin werkt) over deze dieren toen ze nog dierentuinbewoner waren, ontdek je weetjes over de nog levende andere soorten die er zijn en vertelt zij hoe de dieren uiteindelijk hier in het museum zijn gekomen. Zo ontmoet je de stokoude krokodil Hakuna die bijna een eeuw lang leefde (en zelfs de bombardementen van 1940 op Rotterdam overleefde) en luister je naar het liefdesverhaal tussen de olifanten Ramon en Irma. Wat was er onfortuinlijk aan giraffe Como en waarom lukte het niet om de giraffenhuid goed te bewaren?

Je ziet foto’s en hoort anekdotes van de voormalige dierentuinbewoners in leven en je komt erachter wat er na hun dood is gebeurd. Er is één ding duidelijk, het worden van dierentuinbewoner tot museumstuk is niet zomaar. Daar gaat nog heel wat aan vooraf! Nieuwsgierig en vol vragen? Loop mee!

De rondleiding is voor kinderen, zij gaan met een ervaren rondleider op pad door het museum. Ouders/verzorgers kunnen gedurende de rondleiding het museum bezoeken. Geen museumbezoek, maar wel in de buurt blijven? Breng dan een koffiebezoekje aan het café van De Kunsthal. 
 

Waar
Aanmelden bij de balie van het museum (ouders kunnen met een geldig toegangskaartje het museum bezoeken)

Wanneer
dinsdag 20 februari, 11:30 uur en 13:30 uur (Voorjaarsvakantie), duur circa 60 minuten 

Voor wie
Kinderen (van 7 tot 14 jaar)

Kosten
De kinderrondleiding is gratis met een geldig toegangsbewijs tot het museum.
Om zeker te zijn van een plekje (maximaal aantal deelnemers 14) mail je naar publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl