Zoeken

Museumparkwandeling: natuur door de jaren heen

Ga op pad met een museummedewerker en ontdek meer over het groene, levendige Museumpark. Tijdens een wandeling door het park (we beginnen in het museum) staan we stil bij de meest aansprekende verhalen en haar museumparkbewoners. Het door Willem Gerrit Witteveen ontworpen stadspark ligt tussen Museum Boijmans Van Beuningen, de Westersingel, de Westzeedijk en het Erasmus MC. De stadsarchitect is vooral bekend geworden door zijn wederopbouwplan na het bombardement in 1940 voor de Rotterdamse binnenstad. Het Museumpark ligt op het voormalige landgoed van de familie Hoboken, ons museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de familie.

We ontdekken welke dieren verdwenen zijn in de loop der tijd en welke er nog steeds wonen. Er zijn soorten die vroeger in groten getale aanwezig waren, maar nu zelfs zeldzaam zijn geworden. En er is natuurlijk ook aandacht voor de nieuwkomers in de stadsnatuur van Rotterdam. Zo hopen we de slechtvalk te spotten op het logo van het Erasmus MC en brengen we een bezoek aan de oudste boom van het park. Het Museumpark is een uitstekende plek voor het zien van stadsnatuur. Bijen nestelen en planten groeien weelderig op stukken waar natuur de vrije hand krijgt.

Kleine kans, maar misschien spotten we zelfs de ijsvogel die pal achter het museum zijn voedsel uit het water opduikt. Loop mee  met een kenner van Het Natuurhistorisch en verwonder je over wat er rondom onze musea leeft, bloeit en groeit.

Voor wie
Iedereen vanaf 7 jaar 

Wanneer
donderdag 8 augustus 2024 om 13:00 - 14:00 uur

Kosten
gratis, met een toegangskaartje voor het museum 

Start 
in de hal van het museum