Zoeken

Zomervakantie 2024

De zomervakantie is aangebroken. In het museum bieden we op verschillende dagen en tijden extra activiteiten aan voor onze bezoekers. Zo zijn er inlooprondleidingen door de museumzalen voor jong en oud (met bijzondere verhalen over onze collectiestukken), bieden we familielezingen en workshops aan en kan je al je vragen over het museum en de collectie stellen bij de medewerker van De Collectiekar.

De Hoboken Salon is deze zomervakantie de plek om even bij te komen van je museumbezoek. De salon leent zich om lekker vanuit een stoel te bekijken. Voor de jongste bezoekers liggen er kleurplaten en prenten- en voorleesboekjes.

Tijdens de zomervakantie is het Vakantiepaspoort geldig in het museum. Het paspoort krijgen alle basisschoolkinderen uit Rotterdam op school uitgereikt. Met het paspoort heeft het kind (de houder van het paspoort) gratis toegang (+ 1 begeleider voor de helft) en is de zomerspeurtocht gratis. Zonder paspoort kost de speurtocht 2,50 euro. Met de zomerspeurtocht ‘Handig!’ ontdekken kinderen superhandige trucjes bij dieren.

Met de bso naar het museum? Dat kan. Vooraf aanmelden is verplicht. Een bezoek met de bso neemt ongeveer anderhalf uur (90 minuten). Zo zorgen we dat er meerdere groepen per dag het museum kunnen bezoeken. Reserveren kan via frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl waarna er contact wordt opgenomen om een datum in te plannen. 

De zomervakantie in het museum ziet er als volgt uit:

Week1
dinsdag 16 juli
Peuterbezoek met Kleine Bever en de echo – voorlezen en korte speelse activiteiten met museumdocent Marga Vroege  (11.30 uur - 12.30 uur, opgeven niet nodig)

donderdag 18 juli
Kinderactiviteit – dieren van klei  (op inloop tussen 13.00 uur - 15.00 uur, opgeven niet nodig)

Week 2
woensdag 24 juli
Familierondleiding – Opgeraapt Opgevist Uitgehakt, met fossielenexpert Tineke Lammers  (13.30 uur - 14.30 uur, opgeven niet nodig)

donderdag 25 juli
Kinderrondleiding – Van roadpizza tot museumstuk, hoe? (11:30 - 12:30 uur en 13.30 - 14:30 uur, opgeven niet nodig)

zondag 28 juli
Familielezing: Fascinerende fossielen – door conservator Bram Langeveld (14:00 uur – 15:00 uur, opgeven niet nodig) 

Week 3
dinsdag 30 juli
De Collectiekar met museumexpert – stel al je vragen onze collectie (verschillende momenten op de dag)

donderdag 1 augustus
Prikkelarme avondopenstelling - voor personen voor wie een museumbezoek tijdens reguliere openingstijden niet mogelijk is door de vele prikkels (18:00 uur – 20:00 uur, reserveren via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl)

Week 4
dinsdag 6 augustus
Familielezing: Wat ligt daar in die la? – over het ontdekken van nieuwe vogelsoorten en welk rol musea daarin spelen, met ecoloog en vogelkenner Garry Bakker (14:00 uur - 15:00 uur, opgeven niet nodig)

donderdag 8 augustus
Museumparkwandeling – natuur door de jaren heen, met museummedewerker Marga Vroege (13.00 uur – 14:00 uur, opgeven niet nodig)

Week 5
zondag 18 augustus
Workshop Fotografie – met fotograaf en schrijfster Marlonneke Willemsen (11:00 uur – 13:00 uur, opgeven via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl)

Week 6
woensdag 21 augustus
Tekenworkshop met schrijfster en kunstenares Stern Nijland – Bedenk jouw uitgestorven diersoort (14:00 uur – 16:00 uur, opgeven via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl)