Coronamaatregelen

Sinds 1 juni 2020 is Het Natuurhistorisch na de lockdown in maart, april en mei weer open. Behalve doodleuk is een museumbezoek ook veilig voor je gezondheid. Daarvoor hebben we maatregelen genomen volgens het ‘Protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea’ van de Museumvereniging. Het goede nieuws is ook dat alle publieksruimten toegankelijk zijn. Kijk hier voor het aanbod van tentoonstellingen. Extra activiteiten zoals rondleidingen en lezingen kunnen we nog niet organiseren.

Dit zijn onze maatregelen, aanpassingen en regels:

Online tickets met tijdslot
Het is verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dit geldt ook voor Vrienden, gratis jeugd en houders van Rotterdampas, Museumkaart en andere kortingspassen*. Door met gereserveerde tijdsloten te werken, houden we controle op de bezoekersaantallen en spreiding. Er mogen maximaal 65 bezoekers tegelijkertijd in het museum aanwezig zijn; het maximum aantal per zaal wordt in het museum aangeven. We verkopen geen tickets in het museum. Boek hier e-tickets met een starttijd.

Vaste routes, ingang onder het potvisskelet
Met gereguleerde starttijden, vaste routes en zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer zorgen we dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. We gebruiken de zij-ingang onder het potvisskelet als entree. Bezoekers verlaten het museum via de hoofdingang. 

Mondmaskers
Het dragen van een mondmasker/modkapje in het museum is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Geen garderobe
Er is geen garderobe. Houd je jas en tas bij je. Wij vragen bezoekers met klem geen grote tassen mee te nemen.

Hygiëne 
Desinfectiegel is bij binnenkomst en op plekken met aanraakactiviteiten binnen handbereik. De toiletten bieden ruimte aan 1 bezoeker (of ouder en kind) per keer. Helaas is het nuttigen van consumpties in het museum momenteel niet mogelijk.

Covid-19 risicogroepen
Voor mensen die behoren tot de Covid-19 risicogroepen biedt het museum de mogelijkheid voor een bezoek op momenten dat het rustig is. Dat zijn doorgaans dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag. Na telefonisch overleg met onze front-office (010-4364222) kan een museumbezoek op een rustig moment gepland worden.

Betalen
Er kan in de museumwinkel alleen met pin of mobiel betaald worden.

Ben je ziek?
Heb je griepachtige verschijnselen of verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Houd je aan de algemene corona-basisregels van het RIVM. 

Kom op tijd
Houd je aan de starttijd van je tijdslot; kom maximaal 10 minuten eerder. Meld je bij de zij-ingang onder het potvisskelet. Er geldt geen eindtijd voor het museumbezoek.

Geen groepen
Kom alleen, met je partner of met kinderen/huisgenoten uit je eigen huishouden. Zorg dat iedereen in je gezelschap een e-ticket heeft. We verkopen geen tickets voor groepen. Blijf als gezelschap of gezin bij elkaar.

1,5 meter
Houd minimaal 1,5 meter afstand van mensen die niet tot je gezin/huisgenoten behoren.

Eenrichtingsroutes 
Volg de routes en aanwijzingen van onze medewerkers.

Mijd openbaar vervoer
Kom zo mogelijk met de fiets of met ander eigen vervoer. 

Bezoek het museum online
Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek het museum dan online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.

Vragen?
Heb je vragen, kijk op onze 'Veelgestelde vragen in coronatijd [FAQ] pagina' of mail naar frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl. Je mail wordt uiterlijk de volgende dag voor 11:00 uur beantwoord, ook in het weekend.

* sommige kortingsregelingen zijn in verband met de coronamaatregelen niet meer geldig

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.