Coronamaatregelen

Het Natuurhistorisch is na een verplichte coronasluiting weer open. Wij volgen daarbij het 'Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek' van de Nederlandse Museumvereniging dat geldt vanaf 26 juni 2021. 

Dit zijn onze coronamaatregelen, aanpassingen en regels:

Online tickets met tijdslot
Het is verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dit geldt ook voor Vrienden, gratis jeugd en houders van Rotterdampas, Museumkaart en andere kortingspassen*. Door met gereserveerde tijdsloten te werken, houden we controle op de (voorgeschreven maximale) bezoekersaantallen en spreiding. Er mogen maximaal 135 bezoekers tegelijkertijd in het museum aanwezig zijn; het maximum aantal per zaal wordt in het museum aangeven. We verkopen geen tickets in het museum. Boek hier e-tickets met een starttijd.

Vaste routes
Met gereguleerde starttijden, vaste routes en zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer zorgen we dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. 

Geen kluisjes
Er zijn geen kluisjes. Houd je tas bij je. Wij vragen bezoekers met klem geen grote tassen mee te nemen.

Hygiëne 
Desinfectiegel is bij binnenkomst en op plekken met aanraakactiviteiten binnen handbereik. De toiletten bieden ruimte aan 1 bezoeker (of ouder en kind) per keer. Helaas is het nuttigen van consumpties in het museum momenteel niet mogelijk.

Betalen
Er kan in de museumwinkel alleen met pin of mobiel betaald worden.

Ben je ziek?
Heb je griepachtige verschijnselen of verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Houd je aan de algemene corona-basisregels van het RIVM. 

Kom op tijd
Houd je aan de starttijd van je tijdslot; kom maximaal 10 minuten eerder. Er geldt geen eindtijd voor het museumbezoek.

1,5 meter
Houd minimaal 1,5 meter afstand van mensen die niet tot je gezin/huisgenoten behoren.

Eenrichtingsroutes 
Volg de met pijlen aangegeven routes zo veel mogelijk.

Bezoek het museum online
Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek het museum dan online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.

Vragen?
Heb je vragen, kijk op onze 'Veelgestelde vragen in coronatijd [FAQ] pagina' of mail naar frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl. Je mail wordt uiterlijk de volgende dag voor 11:00 uur beantwoord, ook in het weekend.

* sommige kortingsregelingen zijn in verband met de coronamaatregelen niet meer geldig

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.