Coronamaatregelen

Verreweg de meeste coronamaatregelen in musea (zogenoemde 'doorstroomlocaties') zijn afgeschaft. Ook wij volgen daarbij het 'Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek' van de Nederlandse Museumvereniging dat geldt vanaf 25 september 2021. 

De belangrijkste versoepelingen zijn:

Geen online tickets met tijdslot
Vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Je kunt natuurlijk nog wel online tickets boeken, maar die zijn en blijven een half jaar geldig.

Geen vaste routes
Er geldt geen eenrichtingsverkeer meer in het museum, en ook de vaste routes zijn afgeschaft. 

Geen 1,5 meter afstand 
De regel 'houd 1,5 meter afstand' is afgeschaft. Nu geldt het advies 'geef elkaar de ruimte'.

Nieuwe maatregel:

Coronatoegangsbewijs deelnemers aan evenementen
Wij moeten aan bezoekers die geplaceerde/ongeplaceerde evenementen in het museum bijwonen om een coronatoegangsbewijs vragen en hun gegevens tijdelijk registreren. Dit gaat bij ons voorlopig alleen om lezingen (in de Hoboken Salon) en openingen van tentoonstellingen. 

Maatregelen die blijven:

Hygiëne 
Desinfectiegel is bij binnenkomst en op plekken met aanraakactiviteiten binnen handbereik.

Ben je ziek?
Heb je griepachtige verschijnselen of verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Houd je aan de algemene corona-basisregels van het RIVM. 

Vragen?
Heb je vragen, kijk op onze 'Veelgestelde vragen in coronatijd [FAQ] pagina' of mail naar frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl. Je mail wordt uiterlijk de volgende dag voor 11:00 uur beantwoord, ook in het weekend.

 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op 3 oktober om 14:00 uur geeft Philippe König een lezing over (zijn) Helden van de valkerij. Info en reserveren: hier.