Coronamaatregelen

Met ingang van 28 november 2021 zijn de coronamaatregelen in musea (zogenoemde 'doorstroomlocaties') weer aangescherpt. Ook wij volgen daarbij het 'Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek' van de Nederlandse Museumvereniging. 

De belangrijkste maatregelen die wij moeten invoeren zijn:

In het museum is het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wij scannen de QR-code en vragen om een ID-bewijs.
Uitzondering hierop: bij schoolbezoeken aan musea hebben leerlingen onder de 18 jaar geen coronatoegangsbewijzen nodig.

Mondkapjes zijn verplicht.

De regel 'houd 1,5 meter afstand' geldt voor iedereen. Om dit mogelijk te maken is er een maximum aantal bezoekers van 1 per 5 vierkante meter vrij museumoppervlak. Daarom gaan wij weer online tickets met een vaste starttijd verkopen. Tot die tijd houden we het maximum aantal toegestane bezoekers handmatig bij.

Verder geldt in Het Natuurhistorisch nog steeds:

Hygiëne 
Desinfectiegel is bij binnenkomst en op plekken met aanraakactiviteiten binnen handbereik.

Ben je ziek?
Heb je griepachtige verschijnselen of verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Houd je aan de algemene corona-basisregels van het RIVM. 

Vragen?
Heb je vragen, kijk op onze 'Veelgestelde vragen in coronatijd [FAQ] pagina' of mail naar frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl. Je mail wordt uiterlijk de volgende dag voor 11:00 uur beantwoord, ook in het weekend.

 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!