Home // Exposities // Geweest // Geweest 2016 // Rotterdams Platteland

Rotterdams Platteland

Rotterdam heeft nog steeds zijn eigen platteland. In die laatste groene polders aan de noordrand van de stad werkt Natuurmonumenten samen met stadsboeren, vrijwilligers en de gemeenten Rotterdam en Lansingerland aan bescherming van de natuur. Het resultaat is een steeds uitbundiger dieren- en plantenleven dat een kort lijntje heeft met mens en dier binnen de bebouwde kom.

In de nieuwe Jelle Reumer-zaal van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam presenteert Natuurmonumenten met de tentoonstelling Rotterdams Platteland het stadse buitenleven in twee klassieke diorama’s - een voor de lente en een voor de zomer. Paaiende vissen, gruttende grutto’s, bloeiende weideplanten, wuivend riet en boswachter Juriaan doen de museumbezoeker onmiddellijk naar al dat natuurschoon en het weidse landschap verlangen. Na een museumbezoek is dat via polderpad.nl binnen fietsbereik en pak je onderweg nog wat stadsnatuur mee ook.

Bij deze tentoonstelling worden fietstochten naar en in het Rotterdams Platteland georganiseerd begeleid door boswachters van Natuurmonumenten en stadsecologen van het museum. Klik hier voor meer informatie.

De tentoonstelling duurt van 30 april t/m 30 oktober 2016.

Rotterdams platteland. (foto Natuurmonumenten - Paul van der Blom)