Home // Exposities // Geweest // geweest 2017 // Terra Ultima

RAOUL DELEO - TERRA ULTIMA de ontdekking van een onbekend continent

Phoenicopterus cervocephalus (Raoul Deleo)

Al meer dan tien jaar is illustrator Raoul Deleo bezig met het in kaart brengen van een nog onbeschreven continent. Als een ontdekkingsreiziger dringt hij steeds dieper het ongerepte gebied binnen en doet hij al tekenend verslag van de diersoorten die hij daar tegenkomt. Ze luisteren naar namen die biologen als muziek in de oren klinken (Phoenicopterus cervocephalus, Octopossum leucostolum, Libellula lagoformosa) en hun uiterlijk is even raadselachtig als mooi. Het continent en de voortdurend groeiende collectie tekeningen en objecten dragen de naam ‘Terra Ultima’.

Tot ergernis van wetenschappers en andere liefhebbers van het onontdekte houdt Deleo de geografische locatie van het continent zorgvuldig geheim. Niemand reist met hem mee. Hij deelt zijn ontdekkingen uitsluitend middels publicaties en lezingen. Binnenkort licht hij een nooit eerder vertoond tipje van de sluier op: van 16 september 2017 t/m 7 januari 2018 exposeert Raoul Deleo zijn ‘Terra Ultima’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

De tentoonstelling Terra Ultima wordt georganiseerd in samenwerking met gallery untitled, waar van 26 november 2017 t/m 28 januari 2018 meer en ook nieuw werk uit Raoul Deleo's collectie te zien en te koop is. Adres: Koningsveldestraat 14, Rotterdam

Raoul Deleo, terug van een expeditie naar Terra Ultima.