Bewaren Natuurlijk

De collectie van Het Natuurhistorisch telt bijna 400.000 objecten. Waarom en vooral hoe deze natuurhistorische voorwerpen bewaard worden, is het onderwerp van de tentoonstelling ‘Bewaren Natuurlijk’. In het (dankzij steun van de Vrienden van Het Natuurhistorisch) compleet vernieuwde Museumlokaal is te zien op welke manieren een dode vogel bewaard kan worden, waarom sommige dieren in vloeistof geconserveerd worden, waarom fossielen niet uit elkaar vallen en hoe de schelpenverzameling bewaard wordt. De bijbehorende film laat zien hoe de preparateurs van het museum planten, vlinders, een vos en een bosmuis verwerken tot collectiestukken. Unieke archiefbeelden uit 1996 tonen het uitbenen van onze potvis op het strand van Kijkduin. 

Voor kinderen zijn er in ‘Bewaren Natuurlijk’ doe-activiteiten, zoals raden bij welk dier de binnenkantjes horen en het juiste voedsel bij de juiste schedel hangen. 

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.