Van Waste tot Beest - nieuwkomers in de natuur

De tentoonstelling ‘Van Waste tot Beest’ neemt je mee in de bijzondere wereld van bioloog en kunstenares Arike Gill. Tijdens de corona-lockdowns wandelde ze veel in stadsparken, natuurgebieden en langs het strand. Samen met haar kinderen en met een veldgids om ze op naam te brengen, ging ze op zoek naar kriebelbeestjes. Die vond ze, maar ze raakte geïnspireerd door de enorme hoeveelheid zwerfafval. Uiteindelijk verzamelde ze geen springstaarten, landslakken, krabben, kevers en oorwormen maar snoeppapiertjes, energy drinkblikjes, sappakjes, plastic flesjes, mondmaskers, peuken, sigarettenpakjes, koffiebekers en patatzakken. Die rommel ging ze ordenen, beschrijven, determineren en tekenen. Zo werden de afvalbeestjes geboren. In de expositie geeft Arike deze nieuwkomers in de natuur – niet zonder ironie – ook een plaats in de klassieke schoolplaten ‘In de berm’, ‘In sloot en plas’, ‘In de Noordzee’ en ‘In het Braziliaanse oerwoud‘ van M.A. Koekkoek.

De tekeningen en beschrijvingen van Arike Gill worden binnenkort ook gebundeld in een veldgids en uitgegeven door Uitgeverij Komma.

De kleine tentoonstelling 'Van Waste tot Beest - nieuwkomers in de natuur' duurt van 13 november 2021 t/m 13 februari 2022.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!