Home // Het museum // Bureau Stadsnatuur

Bureau Stadsnatuur

In het voorjaar van 1997 besloten het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en de dienst Gemeentewerken Rotterdam de handen ineen te slaan om de kennis over de natuur in het stedelijk gebied, specifiek van Rotterdam, te vergroten. Met name vanuit de gemeente werd steeds duidelijker dat er nog te weinig bekend was omtrent flora en fauna in Rotterdam. Een organisatie die zich specifiek zou gaan bezighouden met het verzamelen van gegevens over flora en fauna en deze toegankelijk te maken voor gemeente en stadsbewoners, zag het licht in de vorm van bureau Stadsnatuur Rotterdam (bSR).

De organisatie werd langzaam verder uitgebreid, zowel met betrekking tot het personeel als de werkzaamheden. Inmiddels is Bureau Stadsnatuur een eigen onderzoeksafdeling van Het Natuurhistorisch die opdrachten aanneemt in het hele land, met name in de Randstad. Stedelijke ecologie vormt de belangrijkste specialisatie, maar ook het buitengebied behoort tot het werkterrein.

Bureau Stadsnatuur is een kleine, transparante organisatie met een breed kennisnetwerk en kan daardoor effectief en geheel toegespitst op de vraag van de opdrachtgever opereren.

Bureau Stadsnatuur bestaat uit de volgende personen:

 

ing. Niels de Zwarte

adjunct-directeur Het Natuurhistorisch en hoofd Bureau Stadsnatuur

010 266 04 70

   

ir. Garry Bakker

onderzoek en advies

010 266 04 73

  

Remko Andeweg

onderzoek en advies

010 266 04 74

 

Wouter Moerland Msc.

onderzoek en databeheer

010 266 04 72

 

André de Baerdemaeker

onderzoek en advies

010 266 04 75

 

Niels Godijn

onderzoek en advies

010 266 04 66

 

Ecoloog

<vacature>