Home // Het museum // Nieuws // Bijscholing en bijenwandeling 21 april

Kom naar de bijscholing op 21 april en doe mee met de Nationale Bijentelling

Bijenkenner Wouter Moerland

[16 april 2018]  ‘Nederland Zoemt’ komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de wilde bijen zijn in gevaar. Van de 358 soorten bijen en hommels die in Nederland voorkomen, is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we ze beter helpen. Onderzoekers willen daarom graag weten waar ze leven en met hoeveel ze (nog) zijn. Op 21 en 22 april is daarom de Nationale Bijentelling. Iedereen kan meedoen aan dit landelijke onderzoek. Om de bijenkennis bij te spijkeren organiseert Het Natuurhistorisch een bijscholing.

Bijenkenner Wouter Moerland, ecoloog bij Bureau Stadsnatuur, geeft op zaterdag 21 april om 11:30 uur in de Hoboken Salon van het museum een korte presentatie over bijen, over hoe we ze kunnen helpen en hoe verschillende soorten te herkennen zijn. Aansluitend gaat de groep onder leiding van de insectenkenner naar buiten voor een bijenwandeling rondom het museum.

De bijscholing en de aansluitende wandeling is voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar, gratis met een toegangskaartje voor het museum.

Zaterdag 21 april, aanvang 11:30 uur precies. De bijenwandeling begint rond 12:00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid om in het museum de Wilde Bijen Expositie 'Nederland Zoemt' te bekijken.

Na de bijscholing, de wandeling en een bezoek aan de expositie bent u perfect voorbereid voor uw eigen bijentelling: kijk hier hoe u mee kunt doen.

Rosse metselbij. (Hilde Pracht)