Home // Het museum // Nieuws // Charles 'Being a Beast' Foster is spreker 8e Hoboken Lecture

Charles 'Being a Beast' Foster geeft de Hoboken Lecture 2018

[25 oktober 2018] Voor de achtste keer organiseert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, samen met de British Council, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Codarts en de Volkskrant, de Hoboken Lecture. Hierbij spreekt een vooraanstaande Britse wetenschapper voor Rotterdammers en andere nieuwsgierige mensen op niveau over zijn of haar vakgebied. Studenten van Codarts spelen traditiegetrouw delen van de ‘Hoboken Verzeichnis’ van Joseph Haydn. 

Dit jaar is de spreker professor Charles Foster, uit Oxford, die met zijn prikkelende lezing 'Being a beast' op 12 december vanaf 19:30 uur zijn ervaringen deelt hoe het is om een dier te zijn. Foster leefde wekenlang als das in een hol en at wormen, zwom ’s nachts als otter in de rivieren van Devon en wroette als stadsvos in Londense vuilnisbakken. Zijn conclusies zijn opmerkelijk en geven antwoord op de eeuwenoude vraag 'Hoe gedijen we het best als menselijke wezens?'. 

De Hoboken Lecture wordt afgesloten met een Q&A geleid door Volkskrant-wetenschapsjournalist Maarten Keulemans en de ‘wrap-up’ is van de Britse ambassadeur, Zijne Excellentie, Peter Wilson.

>> meer informatie <<