Home // Het museum // Nieuws // De 50.000ste bezoeker is binnen!

De 50.000ste bezoeker van 2016 is binnen!

Woensdag 28 december rond 12:30 uur verwelkomde Het Natuurhistorisch de 50.000ste museumbezoeker van het jaar 2016. Het museum boekte met dat aantal een record*. Chris Mulder uit Benschop was de gelukkige. Hij bezocht Het Natuurhistorisch voor het eerst, samen met zijn echtgenote Pien en kinderen Ward en Jip: "Ward is net jarig geweest en hij wilde graag naar een natuurhistorisch museum om echte fossielen te zien." 

Vanachter de Dode Dieren Bar besprenkelde museumdirecteur Kees Moeliker het gezin met bloemen, bubbels, appelsap en een Vriendenkaart die goed is voor een jaar doorlopend gratis toegang. 

Het museum kijkt behalve op een recordaantal bezoekers in 2016 ook terug op een anderszins goed museumjaar. Met de aanstelling van Bram Langeveld (23) als conservator verjongde het personeelsbestand aanzienlijk. Er waren goed-lopende tentoonstellingen en activiteiten, waaronder de mini-expositie 'De Pokémon-collectie' die snel inspeelde op de zomerrage, en bijzondere aanwinsten voor de collectie waaronder een serie skeletresten van de uitgestorven reuzenalk. Ook knoopte Het Natuurhistorisch samenwerkingen aan met Natuurmonumenten en het naastgelegen Erasmus MC, en werd de samenwerking in het Museumpark verstevigd met de eerste Rotterdamse Dag van de Biodiversiteit en deelname aan de Debatnacht in Arminus. Ook werd de prettige subsidierelatie met de Gemeente Rotterdam voor de komende vier jaar bestendigd. 

* Het record dat gebroken is, stond op 49.000 bezoekers in 2006. De laatste vijf jaar schommelde de bezoekersaantallen tussen de 37.800 en 47.500. Een extreem topjaar was 1998 toen het museum letterlijk werd platgelopen door duizenden bezoekers van de 'Super Insectenshow' die met een kaartje van de Kunsthal gratis het Natuurhistorisch Museum konden bezoeken (en dat ook deden). Die uitschieter tellen we niet mee in dit overzicht. De mijlpaal van 2016 is op eigen kracht bereikt.

50.000ste bezoeker Chris Mulder met zijn gezin.
Trotse museummedewerkers vieren de mijlpaal
Museummedewerkers deelden ook in de feestvreugde.