Home // Het museum // Nieuws // Het Museumparkticket is er weer!

Het Museumparkticket is er weer!

[20 april 2016] Het voordelige gezamenlijke toegangsbewijs voor de vijf musea aan het Museumpark in Rotterdam is vanaf heden weer verkrijgbaar. Het Museumparkticket biedt kunst, natuur en architectuur op loopafstand en geeft toegang tot Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch. Daarnaast biedt het ticket kortingen in onder meer museumwinkels en –restaurants.

Het Museumparkticket, dat in 2012 als pilot begon, wordt nu in vernieuwde vorm en in een hogere oplage voortgezet. Het Museumparkticket is vooral populair bij toeristen uit binnen- en buitenland die in korte tijd willen genieten van het brede aanbod van de musea in het Museumpark. Ook is het een ideaal (relatie-) geschenk.

Met het Museumparkticket bieden de musea aan het Museumpark extra service voor bezoekers aan de stad en wordt het Museumpark als cultureel podium van de stad zichtbaar. Hiermee profileert het Museumpark zich als unieke plek in het hart van de stad, waar natuur, cultuur en architectuur samenkomen.

Het Museumparkticket is een gezamenlijk initiatief van Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld, Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch. 

Partners van het Museumparkticket zijn Bilderberg Parkhotel, Kunsthalcafé, NAi Boekverkopers, Chabot museumshop en Museumwinkel Het Natuurhistorisch. Het initiatief wordt gesteund door Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners.

Het Museumparkticket kost € 27,50. Bezoekers besparen hiermee minimaal € 24,- ten opzichte van de reguliere toegangsprijzen van de musea. Het ticket is te koop bij alle deelnemende musea en bij de verkooppunten van Rotterdam Info (Coolsingel 197 en Stationsplein 20)