Home // Het museum // Nieuws // Nacht van de Vleermuis 2017

Nacht van de Vleermuis 2017, in Kralingse Bos: nog enkele plaatsen vrij

[25 augustus 2017] Het is bijna zover: de Europese Nacht van de Vleermuis. In het weekend van 25 en 26 augustus 2017 trekt vleermuisminnend Europa er op uit om de nachtelijke bezigheden van onze vliegende zoogdieren te ontdekken. In totaal zijn er 74 aangekondigde excursies door heel Nederland. In Rotterdam organiseert Bureau Stadsnatuur/Het Natuurhistorisch op zaterdag 26 augustus een excursie in het Kralingse Bos.

Op zaterdag 26 augustus hebben geïnteresseerden de kans om met de stadsecologen op pad te gaan. Met deze excursie door het Kralingse Bos wil Bureau Stadsnatuur aan iedereen laten zien hoe nuttig en bijzonder deze dieren zijn. In het bos verwachten we minstens vijf verschillende soorten te horen en zien. Met een zogenaamde ‘bat-detector’ wordt gezocht naar de vleermuizen. Een bat-detector zet de ultrasone vleermuisgeluiden om naar voor mensen hoorbaar geluid.

Om 21:00 uur wordt verzameld ter hoogte van pannenkoekenhuis De Nachtegaal. Adres: Prinses Beatrixlaan 11, 3062 CM Rotterdam.

Tijdens de avond wordt veel informatie gegeven over het leven van vleermuizen. Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken.

 Aanmelden via info(at)bureaustadsnatuur.nl, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Gewone dwergvleermuis. (foto Niels de Zwarte)