Home // Kinderen // Speurtochten // Herfstvakantie 2019

Herfstvakantie 2019

Kijken, kijken… en voelen
Prikt een egel? Is een mammoetkies zwaar? Vast wel, maar je hebt het nog nooit echt gevoeld. In Het Natuurhistorisch kun je in de herfstvakantie daarom Kijken, kijken… en voelen!, een speurtocht door het museum waarbij je sommige collectiestukken wél aan mag raken.
Tijdens het maken van het boekje vol doe-, denk-, en voelopdrachten door het hele museum kun je verschillende dieren voorzichtig aanraken en ontdek je van alles over deze dieren. Weet jij bijvoorbeeld waarom een meeuw zo’n stevige snavel heeft?

Voor wie
voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar

Kosten
De speurtocht kost € 1,50 per kind plus een toegangskaartje voor het museum.

Wanneer
19 t/m 27 oktober 2019

 

Workshop bloemen schilderen
Bij deze workshop ga je eerst goed kijken naar bloemen en neem je ze letterlijk onder de loep. Zo ontdek je uit welke vormen en kleuren een bloemplant bestaat. Aansluitend ga je één of meerdere bloemen schilderen. Je mag een bloem of een detail van een bloem naschilderen, een heel boeket maken óf een hele nieuwe fantasiebloem verzinnen!

Al kijkend en schilderend leer je uit welke delen een bloemplant bestaat en kun je van de docent beeldende kunst en vormgeving tips krijgen over het mengen van kleuren of het maken van een interessante compositie. Deze workshop is voor zowel de beginnende als de meer ervaren kunstenaars.

Voor wie
voor kinderen vanaf 8 jaar

Wanneer
24 oktober 2019 om 14:00 uur. De workshop duurt ca. 1,5 uur.

Kosten
De workshop kost € 3,- per kind plus een toegangskaartje voor het museum.

Inschrijven
Er is plek voor maximaal 12 kinderen. Wil je zeker zijn van een plekje, schrijf je dan in door een mail te sturen naar educatie@hetnatuurhistorisch.nl.

 

Prepareerdag
Op zaterdag 26 oktober is er een prepareerdag in het museum. Lees hier meer.