Zoeken

Het Natuurhistorisch in de klas

Natuurlijk ontvangen we iedereen het liefst in het museum, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. We nemen de klas dan ook graag online mee door het museum.

De collectie van het Natuurhistorisch telt bijna 400.000 objecten. Van een buisje met kleine schelpjes tot het skelet van een olifant en van een opgeprikte vlinder tot een opgezette tijger. Waarom verzamelt het museum al deze voorwerpen? En hoe bewaren we ze? Natuurlijk kunnen we dieren opzetten, maar dat neemt veel ruimte in beslag. Ook andere manier van bewaren komen aan bod in deze les. De museumdocent neemt de leerlingen digitaal mee langs verschillende zalen in het museum en vertelt leuke weetjes. Natuurlijk is er ook volop ruimte om jullie vragen te stellen!

Net bezig met een specifiek thema in de klas? Bijvoorbeeld over gebitten, fossielen of insecten? Dan is er ook ruimte om daar speciale aandacht aan te schenken.

Doelgroep
alle leerjaren basisonderwijs

Duur
45 minuten

Kosten
€ 40,- per klas

Praktische info
Nadat de boeking is ingepland, ontvang de docent enkele dagen voor de museumles een link via Teams. De museumles verloopt het meest interactief als deze getoond wordt op bijvoorbeeld het digibord, en er ook een laptop met camera en microfoon aanwezig is in de klas, zodat de museumdocent de leerlingen ook kan zien en horen.

Reserveren

Museumles reserveren of meer informatie?
Doe hier je aanvraag voor een reservering of neem contact op met de afdeling educatie & publiek. 

reserveringsformulier

educatie@hetnatuurhistorisch.nl
Liset Stoffers 010 2660465