Natuur is overal (buitenles)

Leerlingen lopen er elke dag langs en doorheen: stadsnatuur. In de stad is overal natuur, zoals in parken, tussen stoeptegels en in sloten. In deze les gaan leerlingen zelfstandig in het Museumpark op zoek naar de natuur in de stad. 
In deze buitenles leren de leerlingen dat de diversiteit van de natuur in de stad groot is en dat dieren en planten profiteren van de voordelen van de stad. Na een gezamenlijke inleiding in het museum gaan ze zelfstandig in groepjes in het Museumpark op onderzoek. Tijdens de les zullen de leerlingen onder andere met een visnet op zoek gaan naar waterdieren, de waterkwaliteit bepalen, de leeftijd van een boom berekenen, meer leren over exoten, solitaire bijen, levende fossielen, windbloemen en insectenbloemen. 

Doel
Inzicht krijgen in de natuur in de stad en hoe dieren en planten profiteren van het leven in het urbane milieu. Deze les sluit aan bij kerndoelen 4, 20, 29, 30, 31, en 42 behorend bij het Besluit kerndoelen onderbouw VO, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Doelgroep 
onderbouw vmbo, brugklas havo/vwo, praktijkonderwijs

Groepsgrootte 
maximaal 25 leerlingen (meer in overleg)

Duur 
90 minuten

Kosten 
€ 4,50 per leerling, begeleidende docenten gratis. U betaalt voor minimaal 10 leerlingen.

Extra informatie 
Deze les is alleen te boeken in de periode april t/m oktober.
Omdat de leerlingen zelfstandig opdrachten uitvoeren in het Museumpark, is voor het slagen van deze les actieve begeleiding van de docent(en) noodzakelijk.

Reserveren

Museumles reserveren of meer informatie?
Doe hier je aanvraag voor een reservering of neem contact op met de afdeling educatie & publieksbegeleiding. 

reserveringsformulier

educatie@hetnatuurhistorisch.nl
Liset Stoffers 010 2660465 
Shirley Jaarsma 010 2660462 

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.