Twee blauwe vinkjes, nummer 2

Mohammed Benzakour en Gina van den Berg (beiden bestuurslid van de Stichting Vrienden) appen elkaar regelmatig kiekjes van hun mooie, gekke, wonderlijke vondsten in de natuur. In deze rubriek word je nu en dan deelgenoot gemaakt van hun ontdekkingen.

>> Gina: We hebben superleuke reacties gekregen op ons cadeautje aan de Vrienden van Het Natuurhistorisch. Zo leren we onze vrienden wel een beetje kennen. >> Mo: Hier kun je zien hoe hij bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam van de persen rolt.

In maart 2021 kregen alle Vrienden van Het Natuurhistorisch de letterpress ‘Natuur is stilte en verwondering’. Het is een ontwerp van GWA (Grafische Werkplaats Amsterdam), gemaakt met loden letter en cliché. Hij is in drie drukgangen gedrukt op de Heidelberg Degel Automaat en gezet in de Atlas, 48 pt.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.