Twee blauwe vinkjes, nummer 1

Mohammed Benzakour en Gina van den Berg (beiden bestuurslid van de Stichting Vrienden) appen elkaar regelmatig kiekjes van hun mooie, gekke, wonderlijke vondsten in de natuur. In deze rubriek word je nu en dan deelgenoot gemaakt van hun ontdekkingen.

>> Mo: Gina, kijk wat ik vanmorgen aan de haak geslagen heb!  >> Gina: Is het een nijlpaard in de olie?  >> Mo: Ik bewaar ze koel, tussen natte kranten. >> Gina: Dat had je niet moeten zeggen. Nu weet ik het: een papiervisje.  >> Mo: Fout! Een zager, onmisbaar voor het vangen van een malse wijting.

Meer over dit dier - De zager of zeeduizendpoot (Alitta virens) is een borstelworm uit de familie Nereididae. We hebben vier monsters in de museumcollectie, waaronder één die op 17 december 1990 vermoedelijk door een visser op het strand van Hoek van Holland is achtergelaten.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!