Toegankelijkheid

Het Natuurhistorisch is van en voor iedereen. Het museum wil gastvrij zijn en heeft een aantal praktische stappen genomen om een bezoek voor iedereen prettig te laten verlopen. Zo zijn er lichtgewicht krukjes voor bezoekers die een zitje nodig hebben, heeft het museum het predicaat Dementievriendelijk behaald en kan er gereserveerd worden voor een prikkelarm bezoek. Daarnaast gaat toegankelijkheid ook over huisregels, faciliteiten en bezoekvoorwaarden voor alle bezoekers, deze kan je hier vinden.  

Hiermee verhogen wij onze toegankelijkheid:

Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen, rollators, loophulp(fiets) en scootmobielen. De lift biedt toegang aan één hulpmiddel per keer. Via info@hetnatuurhistorisch.nl is informatie te verkrijgen over toegang met een hulphond.

Rolstoel lenen 
Het museum heeft één rolstoel te leen. Het is verstandig deze vooraf te reserveren via 010 4364222 of info@hetnatuurhistorisch.nl.

Parkeren minderinvaliden
Vlak voor het museum, (beneden) langs de Westzeedijk, zijn twee invalidenparkeerplaatsen.

Mindervalidentoilet en verschoonruimte
Het museum heeft een aparte toilet- en verschoonruimte met lage wasbak, verstelbare spiegel en hulpbeugels. Voor gebruik van deze ruimte, graag even melden bij de balie.

Rijndam Revalidatie
Voor patiënten van het naastgelegen Rijndam Revalidatie is het museum gratis toegankelijk. Meer informatie via 010 4364222 of info@hetnatuurhistorisch.nl.

Gratis entree voor begeleider
Begeleiders van bezoekers in een rolstoel hebben gratis toegang (1 begeleider per mindervalide).

Verschoonruimte
Er is een verschoonruimte aanwezig.

Krukjes
Op elke etage kan een lichtgewicht krukje worden geleend.

Alzheimer/dementie  
Voor bezoekers met dementie én hun begeleiders (mantelzorgers of vanuit de zorginstelling) is een op maat gemaakte rondleiding ontwikkeld voor kleine groepen.

Prikkelarm
Voor doelgroepen met speciale behoeften is het mogelijk een bezoek te reserveren waarbij er geen andere reguliere bezoekers zijn. Neem hiertoe contact op met educatie@hetnatuurhistorisch.nl.

Nooduitgangen
De nooduitgangen zijn alleen te bereiken via een trap. De BHV’ers dragen zorg voor evacuatie van mindervaliden.

Betaalbaar uitje
Het museum hanteert laagdrempelige bezoekerstarieven (onder 10 euro). Voor mensen met een Rotterdampas of een Museumkaart is het museum onbeperkt gratis toegankelijk. Ook kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis en op woensdag zijn kinderen tot en met 15 jaar gratis.

Tot slot
Mocht je nog een tip of advies hebben waarmee we nog publieksvriendelijker kunnen zijn, dan horen wij dit graag via info@hetnatuurhistorisch.nl.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.