Trouwen in Het Natuurhistorisch

exclusief anders en ook op zaterdag

Behalve in de trouwkamers van het Rotterdamse Stadhuis, bestaat ook de mogelijkheid om je huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie te laten plaatsvinden in de Hoboken Salon van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gevestigd in Villa Dijkzigt aan de Westzeedijk in het Museumpark. Het was tot 1922 woonhuis van de redersfamilie Van Hoboken. Hun salon is nu de ontvangstruimte van het museum. In 1995 kwam daar bij renovatiewerkzaamheden, onder zachtboardplaten, het zwaar beschadigde, oorspronkelijke ornamentenplafond te voorschijn. Het werd vakkundig gerestaureerd. De Hoboken Salon ademt nu de sfeer van weleer, zonder in schril contrast te staan met de eigentijdse uitstraling van het museum. In 2014 is de ruimte opgefrist en aangekleed met collectiestukken en kunst door Dorine de Vos en Rosie Stapel. 
Kortom, een een exclusieve 'andere' plaats om te trouwen, ook op zaterdag. Het maximum aantal bezoekers voor de Hoboken Salon bedraagt 50 personen.

Tijdstippen en kosten

Huwelijksvoltrekkingen en partnerschapregistraties zijn mogelijk van dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur. De kosten van de huur van de Hoboken Salon voor een huwelijk bedragen € 250,- per uur. Dit is exclusief de trouwtarieven van de gemeente Rotterdam.

Meer informatie of reserveren voor trouwen in de Hoboken Salon?

Neem voor het aanvragen van een huwelijk contact op met de gemeente Rotterdam:

Dienst Publiekszaken
telefoonnummer 14010
of via Stadswinkel of deelgemeentekantoor
www.rotterdam.nl/trouwen


Neem contact op met het museum voor informatie over beschikbaarheid, mogelijkheden en kosten om te trouwen in de Hoboken Salon. Let op: je reservering bij de gemeente is pas geldig na bevestiging van het museum.

010 436 42 22

frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl

Bezichtiging van de Hoboken Salon is, uitsluitend op afspraak, mogelijk tijdens de reguliere openingstijden van Het Natuurhistorisch:
dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur.