Zoeken

Workshop

Deze workshop is voor iedereen die graag echt aan de slag wil met fotografie. Onder leiding van documentair fotograaf Marlonneke Willemsen, wiens werk t/m 6 oktober in het museum te zien is tijdens de expositie Dodelijke Schoonheid, leren de cursisten hoe je zelf meer invloed hebt op hoe een foto er uiteindelijk uit komt te zien. Hoe ga je bijvoorbeeld om met moeilijke lichtomstandigheden, hoe kun je bepaalde onderwerpen uit een foto laten springen, maar ook hoe zorg je ervoor dat een foto op de juiste plek scherp is?

De workshop zal beginnen met een stukje theorie en daarna zal Marlonneke kort aan de hand van haar eigen foto’s vertellen hoe de eerder besproken theorie haar geholpen heeft om haar project vorm te geven. Daarna gaan we samen de natuur in rondom het museum om de theorie in de praktijk te brengen. Met veel praktische tips en individuele hulp.

Doordat de workshop in een kleine groep gegeven wordt is er veel ruimte voor het stellen van vragen en individuele begeleiding.

Wanneer
zondag 18 augustus 2024 van 11.00 tot 13.00 uur

Voor wie
Voor iedereen die een fotocamera heeft die handmatig ingesteld kan worden; sommige compact camera’s, de meeste hybride camera’s en alle systeem- en spiegelreflexcamera’s.
Enthousiaste jonge fotografen zijn ook van harte welkom (er is plek voor max. 12 personen)

Kosten
25,00 euro (betaling bij de kassa van het museum)

Reserveren?
Reserveer een plek voor de workshop via publiekszaken@hetnatuurhistorisch.nl