Zoeken

Een doodleuk museum

Met tentoonstellingen en andere activiteiten biedt Het Natuurhistorisch bezoekers van alle leeftijden een relativerende en opvallende kijk op de altijd verbazingwekkende natuur. Het museum staat en hangt vol opgezette dieren en skeletten, (inkt)vissen op sterk water, opgeprikte insecten en prachtige schelpen. We exposeren zo'n beetje alle soorten fossielen die je in Nederland kunt vinden, er is een tentoonstelling over natuur in de stad, en over onze expo 'Dode dieren met een verhaal' raak je niet uitgepraat. Wisseltentoonstellingen zorgen er voor dat er altijd wat nieuws te zien is. Bezoekers die bijna alles aandachtig bekijken, blijven ongeveer twee uur in het museum. Voor scholen zijn er speciale museumlessen.

handige bezoekersinformatie

algemene bezoekvoorwaarden

Toegankelijkheid

Het Natuurhistorisch is van en voor iedereen. Het museum wil gastvrij zijn en heeft een aantal praktische stappen genomen om een bezoek voor iedereen prettig te laten verlopen.

Lees hier meer

Prijzen

  • € 11,-

    volwassenen   
     

  • € 5,50

    kinderen 4 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen
     

  • gratis

    kinderen t/m 3 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, ICOM, begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen
     

  • gratis

    op woensdagen voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen (schoolklassen, BSO, etc.)

koop online tickets

1 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Vliegen

Welke groep zoogdieren kan vliegen?

bekijk het antwoord

Vleermuizen.
Vleermuizen (handvleugeligen) zijn de enige vliegende zoogdieren. Er zijn wereldwijd meer dan 1.300 verschillende soorten. En omdat er ongeveer 5.500 soorten zoogdieren zijn, is dus 1 op de 5 zoogdieren.. een vleermuis! 

 

2 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Krokodil

Waarom ligt een krokodil met zijn bek open?
 

bekijk het antwoord

Om af te koelen.
De gepantserde huid van een krokodil is niet geschikt om goed te kunnen verdampen, vandaar dat dit via de bek verloopt. Ter verkoeling ligt dit koudbloedige dier ook meestal aan het water. Als het te heet wordt, graaft de krokodil holen of gaten, soms net onder het wateroppervlak, om daar af te koelen. In het museumlokaal ligt een opgezette nijlkrokodil met de bek open, kom maar eens kijken!

3 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Hazelworm

Bij welke groep dieren hoort een hazelworm?

bekijk het antwoord

De reptielen.
Door de naam zou je denken dat dit dier een worm is. Daarnaast lijkt hij wel veel op een slang, maar het is een hagedis zonder poten. Belangrijke verschillen zijn dat slangen hun ogen niet kunnen sluiten, en hagedissen wel, en dat slangen een veel dieper gespleten tong hebben. Ook kunnen hagedissen, en hazelwormen dus ook, hun staart afbreken bij gevaar. Deze groeit dan in iets andere vorm weer aan. Slangen kunnen dit niet. De hazelworm komt op verschillende plekken in Nederland voor, vaak verscholen onder bladeren of struiken. De hazelworm in het museum staat dus netjes tussen andere hagedissen in de zaal Biodiversiteit.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

Afwijkende openingstijden:
5, 24 en 31 december sluit het museum om 15.00 uur 
gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag 
in de zomervakantie is het museum ook op maandag open
open op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag

 

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Museumwinkel

De museumwinkel bevindt zich in de entreehal van het museum en is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het museum.