Zoeken

Een doodleuk museum

Met tentoonstellingen en andere activiteiten biedt Het Natuurhistorisch bezoekers van alle leeftijden een relativerende en opvallende kijk op de altijd verbazingwekkende natuur. Het museum staat en hangt vol opgezette dieren en skeletten, (inkt)vissen op sterk water, opgeprikte insecten en prachtige schelpen. We exposeren zo'n beetje alle soorten fossielen die je in Nederland kunt vinden, er is een tentoonstelling over natuur in de stad, en over onze expo 'Dode dieren met een verhaal' raak je niet uitgepraat. Wisseltentoonstellingen zorgen er voor dat er altijd wat nieuws te zien is. Bezoekers die bijna alles aandachtig bekijken, blijven ongeveer twee uur in het museum. Voor scholen zijn er speciale museumlessen.

handige bezoekersinformatie

algemene bezoekvoorwaarden

Toegankelijkheid

Het Natuurhistorisch is van en voor iedereen. Het museum wil gastvrij zijn en heeft een aantal praktische stappen genomen om een bezoek voor iedereen prettig te laten verlopen.

Lees hier meer

Prijzen

  • € 11,-

    volwassenen   
     

  • € 5,50

    kinderen 4 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen
     

  • gratis

    kinderen t/m 3 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, ICOM, begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen
     

  • gratis

    op woensdagen voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen (schoolklassen, BSO, etc.)

koop online tickets

1 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Inktvissen

Is een inktvis een vis?

bekijk het antwoord

Nee.
In onze tentoonstelling Biodiversiteit zijn verschillende soorten inktvissen te zien, maar vissen zijn het allemaal niet. Inktvissen horen bij de weekdieren, dieren met vaak een slap lichaam en een schelp in plaats van een skelet. Bij bijvoorbeeld slakken zie je dit heel duidelijk, maar bij sommige soorten inktvissen is de schelp heel klein geworden, binnen in het lichaam gaan zitten of zelfs helemaal verdwenen.

 

2 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Dominomus

Hoeveel steentjes gooide de Dominomus om?

bekijk het antwoord

Bijna 23.000 steentjes.
Op 14 november 2005 vloog een huismus de wedstrijdhal binnen waar dominosteentjes werden neergezet voor een recordpoging tijden Domino Day. Er stonden nog 3,5 miljoen steentjes overeind, maar het moesten er vier dagen later wel 4,3 miljoen zijn. Voor er nog meer steentjes om zouden gaan, werd de mus doodgeschoten. Dit zorgde voor veel kritiek vanuit de bevolking en verschillende dierenrechtenorganisaties. Zowel nationaal als internationaal kreeg de mus enorme aandacht. Het opgezette dier is nu belangrijk onderdeel van onze Dode dieren met een verhaal.

3 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Icoontjes

Zijn onze icoontjes bestaande collectiestukken?

 

bekijk het antwoord

Zeker wel.
De icoontjes zijn de meest in het oog springende collectiestukken. Zo is het groene skelet van de olifant het skelet van Ramon in de Torenkamer, is het rode vogeltje een exacte weergave van de échte opgezette Dominomus en is de bekende schaamluis die het nadeel van ontbossing van de schaamstreek duidelijk maakt, ook vertegenwoordigd. Bekijk ze allemaal op de toegangsdeur van het museum. Of verdien een stickervel met deze iconen door het doen van een speurtocht!

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

Afwijkende openingstijden:
5, 24 en 31 december sluit het museum om 15.00 uur 
gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag 
in de zomervakantie is het museum ook op maandag open
open op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag

 

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Museumwinkel

De museumwinkel bevindt zich in de entreehal van het museum en is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het museum.