Met de klas naar het museum

Museumlessen

Het museum heeft een uitgebreid educatief aanbod om leerlingen met natuur en biologie in aanraking te laten komen en te laten ervaren hoe gaaf en boeiend natuuronderwijs kan zijn. Het museum beschikt over kennis, een museumlokaal en een prachtige educatieve collectie.

Voor elk niveau van zowel basis- als voortgezet onderwijs is een passend en actueel museumlesprogramma. De lessen beginnen met een inleiding door een museumdocent, waarna de leerlingen zelf gericht op ontdekkingstocht door het museum gaan en werken met échte collectiestukken.

Basisonderwijs

Hebben uw leerlingen ooit oog in oog gestaan met een Sumatraanse tijger? De twintigduizend jaar oude kies van een mammoet in handen gehad? Of de schedels van een miereneter en een zebra met elkaar vergeleken? In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam mag én kan het allemaal! 

bekijk ons aanbod

Voortgezet onderwijs

Bezig met het thema skelet en stevigheid, voortplanting of biodiversiteit? Verrijk de theoretische stof zoals deze in de klas wordt aangeboden met een bezoek aan het museum. Hierbij onderzoeken en doen de leerlingen zoveel mogelijk zelf. De lessen in het museum sluiten aan bij verschillende gangbare biologiemethoden. 


bekijk ons aanbod

Uitleencollectie

Haal de collectie naar school

Voor gebruik op school is een uitgebreide collectie opgezette vogels, een aantal opgezette zoogdieren en divers botmateriaal (deels fossiel) beschikbaar. Het gaat veelal om soorten die in Nederland voorkomen. Onderwijsinstellingen kunnen deze dieren lenen door middel van een bruikleenovereenkomst.

meer informatie

We zijn weer open!

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Boek vooraf online een ticket met een vaste starttijd. Dat kan in onze e-ticket shop

Behoor je tot de COVID-19 risicogroepen en wil je het museum met zo min mogelijk medebezoekers delen? Bel onze front-office voor actuele informatie over (doordeweekse) dagen en tijdstippen waarop het rustig is: 010-4364222.