Zoeken

Bezoekersinformatie

Ons museumgebouw (Villa Dijkzigt) staat in het Museumpark en heeft als adres Westzeedijk 345, 3015 AA Rotterdam. We zijn elke dag open, behalve op maandag; openingstijden zijn van 11.00 - 17.00 uur. Op feestdagen wijken we daarvan af. 

afwijkende openingstijden

route, OV en parkeren 

Adres

Westzeedijk 345 (Museumpark)

3015 AA Rotterdam

plan route

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
 

afwijkende openingstijden

Contactgegevens

010 4364222

info@hetnatuurhistorisch.nl
contactformulier

Prijzen

 • € 11,-

  volwassenen   
   

 • € 5,50

  kinderen 4 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen
   

 • gratis

  kinderen t/m 3 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas, Dordtpas, ICOM, begeleiders van bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen
   

 • gratis

  op woensdagen voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen (schoolklassen, BSO, etc.)

koop online tickets

1 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Huidskleur

Welke kleur heeft de huid van een ijsbeer?

bekijk het antwoord

Zwart.
Onder de dikke vacht van een ijsbeer zit een zwarte huid. Dit zorgt ervoor dat de ijsbeer warmte goed vast kan houden. Bij de neus en lippen is de zwarte huid goed te zien. In de vaste tentoonstelling Biodiversiteit is een jonge ijsbeer te zien. Kom maar eens kijken!

2 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Fossiel

Van welk dier is dit fossiel?

bekijk het antwoord

De Mosasaurus.
De Mosasaurus (Mosasaurus hofmanni) wordt ook wel Maashagedis genoemd, en is een geslacht uit de Mosasauridae, een groep uitgestorven vleesetende sauriërs die 71,3 tot 65,4 miljoen jaar geleden in zee leefde. In de tentoonstelling Opgeraapt Opgevist Uitgehakt is deze gipsen replica van een schedel van de Mosasaurus te zien. Het origineel werd gevonden in één van de gangen in de St. Pietersberg bij Maastricht en bevindt zich in Parijs. 

 

3 van 3 vragen
Weet jij het antwoord?
Botje

Dit is een botje uit het skelet van een vos. Uit welk lichaamsdeel?

bekijk het antwoord

De penis.
Roof- en knaagdieren, vleermuizen en sommige mensapen zijn uitgerust met een penisbot (baculum). Het zorgt voor steun en stevigheid tijdens de paring. Bij de mens ontbreekt het penisbot. 

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur

Afwijkende openingstijden:
5, 24 en 31 december sluit het museum om 15.00 uur 
gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag 
open op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag

 

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Meer leuke weetjes over de natuur ontdekken?
Kom langs in ons museum!

koop online tickets

Route, parkeren en OV

Route
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gelegen in het Museumpark en heeft als adres: Westzeedijk 345, 3015 AA  Rotterdam. Voor de locatie in Google Maps, klik hier.

Lopend vanaf het Centraal Station bereikt u het museum in 20 minuten (volg de Westersingel en de bordjes Museumpark, in zuidelijke richting). 
Tip: download de app izi.Travel met onze route 'Rotterdamse stadsnatuur'; daarmee wandel je naar het museum, te beginnen bij de spreeuwen op station Rotterdam Centraal.

Parkeren
Bij het museum is geen parkeergelegenheid. Op het plein voor het museum is parkeren verboden. Maak gebruik van de Museumparkgarage die te bereiken is via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg. Volg de borden P Museumpark (adres voor GPS: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam). Vanuit de Museumparkgarage is het twee minuten lopen naar het museum.
Aan de Westzeedijk (beneden) bevinden zich 2 parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders. Vanaf hier is het minder dan 50 meter naar het museum over begaanbare verharding.

Openbaar vervoer
Tram 8 (richting Spangen) halte Kievitslaan, 1 minuut lopen.
Tram 7 (richting Willemsplein) halte Westplein, 4 minuten lopen.
Tram 20 (richting Lombardijen) / tram 23 (richting Beverwaard) / tram 25 (richting Carnisselande) – halte Leuvehaven, 7 minuten lopen.
Metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven, 7 minuten lopen.

Plattegrond

Vind je weg in het museum

Als je langs komt is het handig om direct je weg te vinden in ons museum. Ons pand bestaat uit twee verdiepingen en op elke zijn diverse exposities te vinden. Gebruik de plattegrond tijdens je bezoek om zeker te weten dat je niets mist.

grotere afbeelding plattegrond

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Komt u met de auto? Dan is parkeren in de Museumparkgarage (Museumpark 32, 3015 CX) de beste oplossing.

Personen afzetten (bijvoorbeeld mindervalide personen) voor het museum is ook mogelijk, daarvoor kan onder de Kunsthal door gereden worden parallel aan de Westzeedijk.
Vlak voor het museum, (beneden) langs de Westzeedijk, zijn er twee parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders. Omdat deze parkeerplaatsen zich op openbaar terrein bevinden is vooraf reserveren niet mogelijk. 

Leveranciers kunnen het museum tot aan de deur bereiken. 

 

Klik hier voor informatie over toegankelijkheid

Audiotours

Ontdek luisterend het museum

Loop met een speciaal apparaatje dat je als een telefoon aan je oor houdt langs de tentoongestelde dieren, voelobjecten en geurelement. Deze audiotour is gratis.
Er is een versie voor rond het thema Biodiversiteit en evolutie voor volwassenen en een versie voor kinderen vanaf 7 jaar die antwoord geeft op veel gestelde vragen. 

lees meer

Met de app naar het museum

Route Rotterdamse stadsnatuur

Met onze gratis app ‘Rotterdamse stadsnatuur’ ontdek je hoe de natuur zich op allerlei manieren aanpast aan de stedelijke omgeving. Maak kennis met planten en dieren die de stad als leefgebied benutten. De tour begint tussen de spreeuwen op station Rotterdam Centraal en eindigt in het Museumpark voor de deur van Het Natuurhistorisch. 

lees meer

Een gezellig dagje uit

Ga voor of na je bezoek langs deze leuke plekjes

Een bezoekje aan Het Natuurhistorisch is extra leuk als je het combineert met andere activiteiten in de buurt. Door de centrale ligging ben je zo in een ander museum of drink je een heerlijke kop koffie in een leuk café.