Zoeken

In maart 2023 zijn De Nestbouwers gestart bij Het Natuurhistorisch – een innoverende groep jongvolwassenen die fungeert als klankbord van het museum. Het zijn creatieve doeners die zich durven uit te spreken, de museumstaf aanvullen, en bovenal het museumpubliek verrassen en inspireren.

De Broedplaats
De Nestbouwers krijgen De Broedplaats (de voormalige Haverhorst Vestibule) tot hun beschikking als tentoonstellingsruimte waar nieuwe ideeën ontstaan en mens en natuur samenkomen in vernieuwende presentaties en activiteiten. De eerste expositie 'De Nestbouwers: Schimmels in de Spotlights’ was vanaf 8 juli 2023 te zien in De Broedplaats van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. 

In deze tweede expositie, Door de ogen van, ontdek je hoe verschillende zoogdieren, vogels en insecten hun omgeving zien. De tentoonstelling is vanaf 9 december te zien. 

Doelstellingen  

  • De Nestbouwers, bestaande uit acht jongvolwassenen, dragen concreet bij aan de ontwikkeling van nieuwe publieksactiviteiten in De Broedplaats, een tentoonstellingsruimte waarin de relatie tussen natuur en mens centraal staat. 
  • De Nestbouwers en de museumstaf co-creëren tentoonstellingen in De Broedplaats. 
  • De Nestbouwers denken kritisch mee met de museumstaf en fungeren als ‘programmaraad’ op het gebied van tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten.
  • De Nestbouwers bevorderen meerstemmigheid in het museum.
  • De Nestbouwers trekken nieuwe bezoekers en binden die aan het museum.
  • De Nestbouwers ontwikkelen (rand)programmering die de niet-traditionele museumbezoeker aanspreekt en daardoor verrassend is voor een divers, breed publiek.

Mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het Mondriaan Fonds. 

De Nestbouwers 2023

Eline van Lint
28 jaar
Ilse Oudheusden
25 jaar
Lisa Bonninga
25 jaar
Mia Merbis
19 jaar
Mikolaj Stojanowicz
24 jaar
Sam Niehorster
23 jaar
Stan Bastiaansen
23 jaar
Audrey Plat
28 jaar