Thuis luisteren en kijken

Het Natuurhistorisch is ook online actief. Bekijk hier filmpjes die in en om het museum zijn gemaakt. Onze audiotour en app-route in het museum zijn thuis te beluisteren. Een groot deel van de collectie is ook online te bekijken. Het maandelijkse Natuurspreekuur is digitaal.

Het Natuurspreekuur Digitaal

Het museum houdt elke eerste woensdagmiddag van de maand een spreekuur voor museumbezoekers. Vanwege de coronamaatregelen was Het Natuurspreekuur enige tijd digitaal. Die afleveringen zijn hieronder terug te kijken.

Doodleuk door!

Een serie korte filmpjes over wat er in en om het museum te zien is, in de tentoonstellingszalen en achter de schermen, en buiten. 

Evolutie en biodiversiteit (audiotour)

De audiotour heeft als thema Evolutie en biodiversiteit. Luister hoe de ijsbeer is ontstaan, hoe reptielen minder afhankelijk van water werden en wat het verschil is tussen een mensenvoet en die van een orang-oetan.

naar de luisterclips
 

Stadsnatuur (audiotour)

In de route stadsnatuur is te luisteren hoe soorten zich aanpassen aan een stedelijke omgeving. Ontdek verschillende collectiestukken uit de Rotterdamse stadsnatuur. 

naar de luisterclips

Online lezing: Het levensbelang van natuur en biodiversiteit

Professor Kees Vink (netwerkhoogleraar From Big Natural History to Urban Ecology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) gaf de online lezing 'Het levensbelang van natuur en biodiversiteit'.

naar de lezing

Collectie online

Ruim 85% van de collectie van Het Natuurhistorisch is openbaar digitaal ontsloten in de webdatabase. Een deel van de collectie is ook gefotografeerd. De nadruk ligt daarbij op de schelpencollectie, maar ook vlinders, opgezette vogels en een krokodillenschedel ontbreken niet. Ruim 19.500 foto's! Al dat moois is hier te zien.