Thuis luisteren en kijken

Vanwege de coronacrisis was het museum gesloten. Maar Het Natuurhistorisch ging online doodleuk door! De filmpjes die in en om het museum zijn gemaakt, zijn hier nog steeds te zien, en onze audiotour en app-route in het museum zijn nog steeds ook thuis te beluisteren. Een groot deel van de collectie is ook online te bekijken. Het maandelijkse Natuurspreekuur is nog steeds digitaal.

Doodleuk door!

Een serie korte filmpjes over wat er in en om het museum te zien is, in de tentoonstellingszalen en achter de schermen, en buiten. 

Evolutie en biodiversiteit

De audiotour heeft als thema Evolutie en biodiversiteit. Luister hoe de ijsbeer is ontstaan, hoe reptielen minder afhankelijk van water werden en wat het verschil is tussen een mensenvoet en die van een orang-oetan.

naar de luisterclips
 

Stadsnatuur

In de route stadsnatuur is te luisteren hoe soorten zich aanpassen aan een stedelijke omgeving. Ontdek verschillende collectiestukken uit de Rotterdamse stadsnatuur. 

naar de luisterclips

Het Natuurspreekuur Digitaal

Het museum houdt elke eerste woensdagmiddag van de maand een spreekuur voor museumbezoekers. Ook nu wij gesloten zijn, gaat de conservator doodleuk door en is het Natuurspreekuur digitaal. Maak een goede foto van je natuurvondst naast een liniaal of een muntje (voor het formaat) en stuur deze voor 30 mei 2020 naar educatie@hetnatuurhistorisch.nl onder vermelding van je naam en de vinddatum en vindplaats van het voorwerp. De conservator is benieuwd!

Collectie online

Ruim 85% van de collectie van Het Natuurhistorisch is openbaar digitaal ontsloten in de webdatabase. Een deel van de collectie is ook gefotografeerd. De nadruk ligt daarbij op de schelpencollectie, maar ook vlinders, opgezette vogels en een krokodillenschedel ontbreken niet. Ruim 18.000 foto's! Al dat moois is hier te zien.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.