Thuis luisteren en kijken

Vanwege de coronacrisis is het museum helaas gesloten. Maar Het Natuurhistorisch gaat doodleuk door! Neem een kijkje via de filmpjes die in en om het museum zijn gemaakt. Daarnaast zijn onze audiotour en app-route in het museum nu ook thuis te beluisteren, en is een groot deel van de collectie online te bekijken. Ook het maandelijkse Natuurspreekuur is digitaal.

Doodleuk door!

Een serie korte filmpjes over wat er in en om het museum te zien is, in de tentoonstellingszalen en achter de schermen, en buiten. 

Evolutie en biodiversiteit

De audiotour heeft als thema Evolutie en biodiversiteit. Luister hoe de ijsbeer is ontstaan, hoe reptielen minder afhankelijk van water werden en wat het verschil is tussen een mensenvoet en die van een orang-oetan.

naar de luisterclips
 

Stadsnatuur

In de route stadsnatuur is te luisteren hoe soorten zich aanpassen aan een stedelijke omgeving. Ontdek verschillende collectiestukken uit de Rotterdamse stadsnatuur. 

naar de luisterclips

Het Natuurspreekuur Digitaal

Het museum houdt elke eerste woensdagmiddag van de maand een spreekuur voor museumbezoekers. Ook nu wij gesloten zijn, gaat de conservator doodleuk door en is het Natuurspreekuur digitaal. Maak een goede foto van je natuurvondst naast een liniaal of een muntje (voor het formaat) en stuur deze voor 30 mei 2020 naar educatie@hetnatuurhistorisch.nl onder vermelding van je naam en de vinddatum en vindplaats van het voorwerp. De conservator is benieuwd!

Collectie online

Ruim 85% van de collectie van Het Natuurhistorisch is openbaar digitaal ontsloten in de webdatabase. Een deel van de collectie is ook gefotografeerd. De nadruk ligt daarbij op de schelpencollectie, maar ook vlinders, opgezette vogels en een krokodillenschedel ontbreken niet. Ruim 18.000 foto's! Al dat moois is hier te zien.