Zoeken

Met de klas naar het museum

Museumlessen voor groep 1 t/m 8

Voor elke groep en het speciaal onderwijs is er een leuke, passende les te beleven in Het Natuurhistorisch. De lessen worden begeleid door een museumdocent, daarnaast is actieve begeleiding vanuit school gewenst. Na een inleiding gaan de leerlingen zelf gericht op ontdekkingstocht door het museum en werken met échte collectiestukken. Met een museumles wordt theoretische leerstof levendig. 

Reserveren

Museumles reserveren of meer informatie?
Doe hier je aanvraag voor een reservering of neem contact op met de afdeling educatie & publiek. 

reserveringsformulier

educatie@hetnatuurhistorisch.nl
Liset Stoffers 010 2660465 
 

Handig om te weten

Busvervoer

Vanaf schooljaar 2018-2019 is busvervoer naar het museum voor basisschoolleerlingen uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen tegen sterk gereduceerd tarief te boeken via Buzz010. Kijk voor meer informatie op www.buzz010.nl.


 

Cultuurtraject

Wij zijn officieel partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan minstens één keer in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

Het Natuurhistorisch neemt deel aan het Cultuurtraject Rotterdam met de projecten Dieren Verzamelen en Ketelbinkie.
Benieuwd wat het Cultuurtraject Rotterdam jou te bieden heeft? Neem een kijkje op www.cultuurtrajectrotterdam.nl.


 

Leren doe je samen

Vanuit de Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collectie (SNNC) nam Het Natuurhistorisch deel aan het project Leren doe je samen, ter bevordering van wetenschapseducatie in het basisonderwijs. Dertien natuurhistorische instellingen uit heel Nederland waren betrokken bij deze educatieve samenwerking. Door middel van kennisdeling, pilots, trainingen en educatieve activiteiten willen we de kwaliteit van de gezamenlijke educatie verhogen en zo kinderen verwonderen en enthousiast en nieuwsgierig maken naar de rijkdom van de natuur. Resultaat van dit intensieve project is o.a. een verregaande duurzame samenwerking. We blijven elkaar inspireren en verdiepen ons gezamenlijk in ontwikkelingen in de onderwijs- en museumsector. Lees meer op www.natuurmusea.nl/leren-doe-je-samen.