Stichting Vrienden van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

De Stichting Vrienden van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam helpt het museum met financiële bijdragen voor het prepareren van aanwinsten, speciale publicaties, bijzondere aankopen en voor het inrichten van tentoonstellingen. Wij houden onze Vrienden graag te vriend, met tal van voordelen.
Wil je het museum steunen?  word vriend

Twee blauwe vinkjes

De natuur blijft ons boeien en verbazen. Mohammed Benzakour en Gina van den Berg (beiden bestuurslid van de Stichting Vrienden) appen elkaar regelmatig kiekjes van hun mooie, gekke, wonderlijke vondsten in de natuur. In de rubriek 'Twee blauwe vinkjes' word je nu en dan deelgenoot gemaakt van hun ontdekkingen. Ze weten lang niet altijd wat ze nu weer aantreffen en soms is het gewoon een puzzel of quizvraagje.

Bestuur van de vriendenstichting

Monique Fransen
voorzitter Stichting Vrienden
Leon Cornelissen
penningmeester Stichting Vrienden
Gina van den Berg
bestuurslid Stichting Vrienden
Mohammed Benzakour
bestuurslid Stichting Vrienden
Maarten Lubbers
secretaris Stichting Vrienden

Beleidsplan, jaarverslagen en ANBI-status

Ons beleidsplan 2019-2024 is hier te downloaden. Financiële jaarverslagen van de Stichting Vrienden zijn ook beschikbaar: 2017; 2018; 2019.  

De Stichting Vrienden van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft een ANBI-status. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Zo help je niet alleen Het Natuurhistorisch, maar word je er zelf ook niet slechter van.

Heb je vragen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via vrienden@hetnatuurhistorisch.nl

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.