Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam

Als ‘Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam’ organiseren Diergaarde Blijdorp, Botanische Tuin Afrikaanderwijk, Trompenburg Tuinen & Arboretum, Erasmus University College en Het Natuurhistorisch/Bureau Stadsnatuur activiteiten over (en in de) biodiversiteit in de stad.

De gezamenlijke kick-off is op 22 mei 2021, de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Er zijn dan vanuit alle platformdeelnemers zes online lezingen vanuit zes invalshoeken. Namens Het Natuurhistorisch en Erasmus University College spreekt professor Kees Vink over 'Het levensbelang van natuur en biodiversiteit'. Klik hier voor een link naar de online lezing.

Andere doorlopende online activiteiten in en over stadsnatuur zijn:

Zoekkaart Stadsnatuur- waarmee je zelf buiten op zoek kan naar dieren die bij jou in de buurt leven

Rotterdamse Stadsnatuur Route - deze wandeling via een app begint tussen de spreeuwen op station Rotterdam Centraal en eindigt in het Museumpark voor de deur van Het Natuurhistorisch. Daar kun je de tour met een binnenroute vervolgen.

 

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Behoor je tot de COVID-19 risicogroepen en wil je het museum met zo min mogelijk medebezoekers delen? Bel onze front-office voor actuele informatie over (doordeweekse) dagen en tijdstippen waarop het rustig is: 010-4364222.