Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam

Als ‘Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam’ organiseren Diergaarde Blijdorp, Botanische Tuin Afrikaanderwijk, Trompenburg Tuinen & Arboretum, Erasmus University College en Het Natuurhistorisch/Bureau Stadsnatuur activiteiten over (en in de) biodiversiteit in de stad.

De gezamenlijke kick-off is op 22 mei 2021, de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Er zijn dan vanuit alle platformdeelnemers zes online lezingen vanuit zes invalshoeken. Namens Het Natuurhistorisch en Erasmus University College spreekt professor Kees Vink over 'Het levensbelang van natuur en biodiversiteit'. Klik hier voor een link naar de online lezing.

Andere doorlopende online activiteiten in en over stadsnatuur zijn:

Zoekkaart Stadsnatuur - waarmee je zelf buiten op zoek kan naar dieren die bij jou in de buurt leven

Rotterdamse Stadsnatuur Route - deze wandeling via een app begint tussen de spreeuwen op station Rotterdam Centraal en eindigt in het Museumpark voor de deur van Het Natuurhistorisch. Daar kun je de tour met een binnenroute vervolgen.

 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op 3 oktober om 14:00 uur geeft Philippe König een lezing over (zijn) Helden van de valkerij. Info en reserveren: hier.