Zoeken

Familielezing Oesterriffen

Als we aan oesters denken, denken we meestal aan een luxe hapje bij een glas wijn. Hoe bijzonder deze schelpdieren zijn weten echter maar weinig mensen!
Wist je dat riffen van oesters heel goed het water kunnen zuiveren? En wist je dat ze tot 1850 overal in de Noordzee voorkwamen? Tegenwoordig komen oesterriffen van de soort die hier oorspronkelijk voorkwam, de gewone oester Ostrea edulis, in de vrije natuur nauwelijks meer voor. Wat is er gebeurd?

Tijdens deze interactieve lezing vertellen medewerkers van de organisatie Oyster Heaven je een aantal indrukwekkende weetjes over oesters en hoor je waarom oesterriffen er bijna niet meer zijn. Ook ontdek je waarom het zo belangrijk is dat deze dieren de oceanen weer gaan veroveren.

Aansluitend is er de mogelijkheid om zelf mee te helpen aan de bouw van een ‘Mother Reef’, een nieuwe plek voor babyoesters om veilig op te groeien en een kleurrijk en levendig rif te gaan vormen waar weer honderden andere soorten op kunnen voorkomen. Met behulp van een mal maak je met klei een van de stenen waar het rif uit bestaat.

Voor wie?
Families met kinderen vanaf 6 jaar

Wanneer?
woensdag 18 oktober om 14.00 uur

Kosten?
De lezing en workshop zijn gratis. Wel heb je een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig.