2019: A Brain Odyssey! - 16 en 17 maart

Ontdek wat er in je hersenen gebeurt als je heel snel rondjes draait in je stoel, doe mee met de ruggenmergquiz of maak een breinimplantaat met LEGO steentjes. 

 

In het weekend van 16 en 17 maart 2019 organiseert de afdeling Neurowetenschappen van het Erasmus MC, in samenwerking met Het Natuurhistorisch, het evenement ‘2019: A Brain Odyssey!’ om aandacht te vragen voor de manier waarop het brein functioneert en het onderzoek dat door neurowetenschappers wordt gedaan naar neurologische afwijkingen. 

 

Kom en ontdek het brein!
Als je meer wilt weten over dit ongelofelijk orgaan en het huidige hersenonderzoek neem dan deel aan de workshops en lezingen in Het Natuurhistorisch en ga mee met een tour in de laboratoria van het naastgelegen Erasmus MC om te zien waar en hoe hersenonderzoek echt plaatsvindt.

 

Voor het volledige programma en om u aan te melden voor de lezingen, workshops en labtours: zie www.BAW010.nl. Deelname is gratis; wel dient u zich van tevoren te registreren via de website van BAW010. Bezoekers die zich geregistreerd hebben kunnen lezingen gratis bijwonen en/of meedoen aan workshops en hebben ook vrije toegang tot de rest van het museum.

 

De workshops zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar (afhankelijk van de workshop). Voor de rondleidingen door de laboratoria van het Erasmus MC geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

 

‘2019: A Brain Odyssey!’ maakt deel uit van het internationale Brain Awareness initiatief, een wereldwijde beweging om een brug te slaan tussen wetenschap en het grote publiek.