24 uur Cultuur: 14 september

Tijdens 24 uur Cultuur, de wervelende start van het nieuwe culturele seizoen biedt Het Natuurhistorisch rondleidingen door de nieuwe tentoonstelling Pure Veerkracht, met aansluitende wandeling door de stadsnatuur rond het museum. Toegang op 14 september 2014 voor iedereen 1 euro!

 

In de tentoonstelling ‘Pure Veerkracht’ poppen in een wijds panorama van Rotterdam foto’s op van natuur in de stad – libellen boven een tuinvijver, duiven op een balkon, slechtvalken rond de Willemsbrug, nijlganzen in de Spoorsingel, varens langs een havenkade. Stadsmensen zien (en fotograferen) stadnatuur, maar niet iedereen realiseert zich dat de stad ook natuur is. Kijk je tussen stenen en beton door, dan blijkt de biodiversiteit in de bebouwde omgeving groter dan in de omringende open ruimte.

 

Loop 14 september 2014 elk heel uur vanaf 12:00 uur mee met conservator Kees Moeliker langs roadpizza’s, een vossenmaag vol shoarma en een zwaan op een nest van drijfvuil. In de nieuwe expo ‘Pure Veerkracht’ laat hij zien dat de stad ook natuur is. Aansluitend ook aandacht voor levend Rotterdams natuurschoon. Een ecoloog van Bureau Stadsnatuur neemt u mee voor een stadsnatuurwandeling door het Museumpark en Park Schoonoord. Dankzij zijn superscherpe blik ontgaat u niets. Verrekijker mee!

 

De ‘Pure Veerkracht’ rondleiding met aansluitende stadsnatuurwandeling start om 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

 

In de Hoboken Salon is de jaarlijkse Tweedehands Natuurboekenmarkt, een buitenkans om voor 1, 2 of 5 euro uw boekenkast met boeken over biologie en geologie te vullen. De boekenmarkt is er ook op zaterdag 13 september van 11 tot 17.00 uur.