24 uur Cultuur: Meer met afval

Tijdens 24 uur Cultuur, op zondag 13 september 2015 - de grootse opening van het nieuwe culturele seizoen - dompelde Het Natuurhistorisch je onder in het afval, met een heuse afvalworkshop en rondleidingen over afval in de stadsnatuur.

 

Een lege shampoofles in de vuilnisbak? Dat hoeft natuurlijk niet. Onder leiding van ‘afvaljuf’ Carolien Adriaansche werden afvalbeesten gemaakt - de mooiste creaties met spullen die je normaal gesproken weggooit. Hoe afval in de stadsnatuur benut wordt, werd duidelijk tijdens rondleidingen door de tentoonstelling ‘Pure Veerkracht – de stad is ook natuur’. Een knobbelzwaan maakt een imposant nest van drijfvuil en een stadsduif is creatief met kippengaas. De resten van een broodje Shoarma vind je terug in de maag van een vos. 

 

Toegang was die zondag (tijdens 24 uur Cultuur) gratis. Workshop en rondleidingen waren doorlopend, van 12:00 - tot circa 16:00 uur, voor jong en oud. 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!