Bijscholing en wandelexcursie bijen

Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. Denk jij bij ‘bij’ aan een vriendelijk geel-zwart insect? Kom dan ontdekken dat er in Nederland bijna 360 soorten wilde bijen voorkomen.

 

Onderzoekers willen graag weten waar ze wonen en met hoeveel ze zijn. Op 21 en 22 april wordt daarom de nationale bijentelling georganiseerd en iedereen wordt gevraagd om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. Om de kennis bij te spijkeren organiseert Het Natuurhistorisch een bijscholing.

 

Bijenkenner Wouter Moerland, ecoloog bij Bureau Stadsnatuur, geeft in het museum een korte presentatie over bijen, hoe we ze kunnen helpen en hoe verschillende soorten te herkennen zijn. Gelukkig niet alle 360, eind april zijn er zo’n 20 soorten in de tuin waar te nemen. Aansluitend gaat de groep onder leiding van de deskundige naar buiten voor een bijenwandeling rondom het museum. Kijk voor meer informatie over het landelijke bijenonderzoek op Nederland Zoemt.

 

Voor wie
Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar

 

Wanneer
zaterdag 21 april om 11.30 uur (bijscholing) en 12.00 uur (wandeling)

 

Kosten
Gratis met een toegangskaartje voor het museum