De avond van kat en hond (in Arminus, 3 februari 2020)

 

Momenteel heeft bijna de helft van alle huishoudens in Nederland een kat of hond. Deze huisdieren worden de laatste jaren steeds meer als mensen gezien: Bello en Fikkie heten tegenwoordig Bo en Max en er zijn ziektekostenverzekeringen, modeshows en crematies. De relatie tussen mens en huisdier heeft allerlei gevolgen: mensen met een huisdier zijn gezonder, huisdieren zouden opvoedkundige waarde hebben en goed zijn tegen eenzaamheid. Daarnaast er is een bedrijfstak ontstaan van jaarlijks 2 miljard euro en 80.000 banen. Maar er is ook kritiek: schieten we niet door? Verbergt al deze dierenliefde een sociale armoede tussen mensen? Deze avond in Arminius, op maandag 3 februari 2020 van 20:00 - 21:30, brengt de bijzondere relatie tussen mens en huisdier in beeld.

Tickets: 7,50 / 5,- << bestel hier >>

Hoofdsprekers zijn universitair docent Animal Studies Maarten Reesink en beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter Eva Meijer. Verder met bijdragen van Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Laura Cramwinckel, samensteller van de tentoonstelling De laatste aai . Gespreksleiding: Guus Sluiter, directeur Nederlands Uitvaart Museum Tot zover.

Dit programma wordt georganiseerd door Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Arminius.