De avond van kat en hond (in Arminus, 3 februari 2020)

 

Momenteel heeft bijna de helft van alle huishoudens in Nederland een kat of hond. Deze huisdieren worden de laatste jaren steeds meer als mensen gezien: Bello en Fikkie heten tegenwoordig Bo en Max en er zijn ziektekostenverzekeringen, modeshows en crematies. De relatie tussen mens en huisdier heeft allerlei gevolgen: mensen met een huisdier zijn gezonder, huisdieren zouden opvoedkundige waarde hebben en goed zijn tegen eenzaamheid. Daarnaast er is een bedrijfstak ontstaan van jaarlijks 2 miljard euro en 80.000 banen. Maar er is ook kritiek: schieten we niet door? Verbergt al deze dierenliefde een sociale armoede tussen mensen? Deze avond in Arminius, op maandag 3 februari 2020 van 20:00 - 21:30, brengt de bijzondere relatie tussen mens en huisdier in beeld.

Tickets: 7,50 / 5,- << bestel hier >>

Hoofdsprekers zijn universitair docent Animal Studies Maarten Reesink en beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter Eva Meijer. Verder met bijdragen van Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Laura Cramwinckel, samensteller van de tentoonstelling De laatste aai . Gespreksleiding: Guus Sluiter, directeur Nederlands Uitvaart Museum Tot zover.

Dit programma wordt georganiseerd door Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Arminius.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!