23 maart: Vogelnesten van Mamoru Suzuki - demonstratie en live tekenen

Schrijver en illustrator Mamoru Suzuki (1952) werd in Tokyo geboren maar woont sinds 1986 op het Japanse platteland. Daar ontdekte hij de schoonheid en het vernuft van vogelnesten. Hij verzamelde meer dan 500 verlaten bouwsels van ruim 200 vogelsoorten en werd een self-made nestenonderzoeker. Met wetenschappelijke kennis, gecombineerd met de scherpe blik van een kunstenaar, schreef en illustreerde hij bijzondere boeken over vogelnesten, waaronder Tori no su monogatari (鳥の巣ものがたり Bird Nest Stories), Tori no su no hon (鳥の巣の本 The Book of Birds Nests) en Sekai no tori no su no hon (世界の鳥の巣の本 Birds Nest from the World).

 

Met een koffer vol topstukken uit zijn nestencollectie is Mamoru Suzuki momenteel in Nederland. Aangetrokken door het beroemde ijzeren duivennest van Het Natuurhistorisch, is hij op zaterdag 23 maart 2019 in Rotterdam waar hij van 15:30 tot 17:00 uur in de Hoboken Salon van het museum zijn nesten vertoont, er over vertelt en live tekent. Met speciale aandacht voor hoe de relatie vogel - mens weerspiegelt in vogelnesten. 

 

23 maart 2019, doorlopend voor alle leeftijden vanaf 15:30 tot 17:00 uur, gratis met een geldig toegangsbewijs van het museum. Voertaal Japans, Engels/Nederlands.

 

Op 24 maart 2019 is Mamoru Suzuki in het Glazen Huis in Amsterdam voor een lezing en een workshop voor kinderen en volwassenen, in het kader van de expositie ‘Reading by Osmosis’ van Semâ Bekirović.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.