21 mei: Fête de la Nature, twee stadsnatuurexcursies

In het weekend van 20-21 mei 2017 vindt in heel Nederland ‘Fête de la Nature’ plaats met talloze evenementen over biodiversiteit in de natuur. Ook Het Natuurhistorisch, afdeling Bureau Stadsnatuur, doet hieraan mee. Op zondag 21 mei zijn er twee natuurexcursies:

 

Hoe rijk is de stedelijke omgeving aan wilde planten?

21 mei 2017 om 11:00 en 13:00 met botanici van Bureau Stadsnatuur en de Rotterdamse Florawerkgroep op zoek naar wilde planten in de directe omgeving van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

 

Ervaar hoe een stadsplanteninventarisatie in zijn werk gaat. Laat je verbazen door wat er allemaal voor je voeten groeit en tel mee! Gezamenlijk maken we zo een zo lang mogelijke lijst van de gevonden stadsflora.

 

Deze plantenzoektocht duurt ongeveer een uur en is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel een maximum aan deelnemers. Opgeven is daarom vooraf verplicht via e-mail info@bureaustadsnatuur.nl.

 

Verzamelpunt is bij de ingang van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345 (Museumpark). 

Wat vliegt daar in de nacht?

21 mei 2017 in de late avond mee met twee stadsecologen uitgerust met batdetectors in het Schiebroekse Park op zoek naar vleermuizen! Als de zon is ondergegaan, beginnen deze unieke vliegende zoogdieren te vliegen boven het groen en het water. Met de detector kunnen we de voor het blote oor onhoorbare geluiden toch hoorbaar maken. Daarmee stellen we vast welke soorten er vliegen en of ze een prooi vangen of niet. Geschikt voor jong en oud, een zaklamp is niet nodig.

 

Verzamelen om 21:30 uur op de hoek Berberisweg-Kastanjesingel (Rotterdam) bij het gele kunstwerk. Deelname is gratis, opgeven per e-mail info@bureaustadsnatuur.nl is verplicht.


Er kunnen maximaal 30 personen mee. De wandeltocht duurt maximaal anderhalf uur.