Kinderboekenweek en Herfstvakantie 2018

Tijdens de Kinderboekenweek en de Herfstvakantie staat vriendschap centraal. Voor onze jonge bezoekers zijn er twee activiteiten. Kinderen kunnen tijdens de vakantie een vriendenspeurtocht doen en donderdag komt kinderboekenschrijver én bioloog Geert-Jan Roebers (van De grondel en de garnaal) vertellen over vriendschappen in het dierenrijk.  

Luister mee!
Leeuwen vangen zebra’s, spinnen verslinden vliegen. En als ze elkaar niet opeten, dan zitten dieren elkaar wel op een andere manier dwars. Maar niet altijd: naast natuurlijke vijanden bestaan er ook natuurlijke vrienden. Alleen hoor je daar zo weinig over. Geert-Jan, schrijver en bioloog, schreef er daarom een boek over: De grondel en de garnaal – en andere vreemde vriendschappen in het dierenrijk. 

Tijdens de Kinderboekenweek komt hij in het museum vertellen over vriendschappen in het dierenrijk. Over vriendendiensten, broederliefde en opoffering. Over vrienden voor even of voor het leven. En over valse vrienden, want ook in de dierenwereld is niet iedereen te vertrouwen. 

Wanneer 
donderdag 25 oktober 2018 om 14:00 uur 

Voor wie
kinderen vanaf 7 jaar, maar ouders, grootouders en verzorgers zijn ook welkom

Kosten
gratis, met een kaartje voor het museum
 

Speurtocht Vrienden onder elkaar 

Ook het museum heeft de nodige dieren die vriendschappen met elkaar aangaan, weliswaar op een iets andere manier dan bij mensen. Vriendschappen zijn prettig, handig en gezellig. Ook voor dieren. Maar vriendschappen zijn bij dieren nooit zomaar: voor wat hoort wat.  

Met een speurtocht in je hand, ga je in de zalen van het museum op zoek naar nieuwe vrienden! Ontmoet dieren die je niet zo snel samen zou verwachten, maar die het toch heel goed kunnen vinden met elkaar. Ooit geweten dat er zelfs een dier bestaat dat ontspannen ín de bek van de krokodil paradeert? Die durft!

Wanneer
woensdag 3 oktober tot en met zondag 28 oktober 2018

Voor wie
alle kinderen vanaf 7 jaar 

Kosten
De speurtocht kost 1,-, plus een toegangskaartje voor het museum.