Ig Nobel in Het Natuurhistorisch

[for English click here] Ter afsluiting van de Ig Nobel Spring EuroTour brengt Marc Abrahams, de grondlegger van de Ig Nobelprijs en hoofdredacteur van het wetenschappelijke humortijdschrift ‘Annals of Improbable Research’, op 8 april 2017 een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij zal de veelgeroemde tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’ bezoeken en ‘s-avonds een lezing geven over onwaarschijnlijk onderzoek.

Programma
Op zaterdag 8 april 2017 vanaf 20:00 uur presenteert Marc Abrahams een Engelstalig lezingenprogramma getiteld  ‘Improbable Research and the Ig Nobel Prizes’. Hij zal zelf spreken over de geschiedenis van de prijs die sinds 1991 onderzoek beloont dat ‘mensen eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet’.

 

Daarnaast introduceert hij een aantal Nederlandse onwaarschijnlijke onderzoekers die ook het woord zullen voeren, waaronder:

 

Aanvang programma 
8 april 2017, 20:00 uur (museum open om 19:30 uur)

 

Einde programma
circa 21:30, daarna borrel en 'museum by night'.

 

Tickets 
euro 10,- inclusief entree museum en een consumptie na afloop.

 

Reserveren  Er zijn 50 plaatsen (vol is vol),  koop hier een e-ticket

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.