herfstvakantie-activiteit: een kijkje achter de schermen

15 t/m 23 oktober 2011
Rondleiding woensdagmiddag 19 oktober


Het tweekoppig kalf en Boris de tijger uit Diergaarde Blijdorp zijn misschien leuk om naar te kijken in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, maar er is meer! Hoe zet het museum al die dieren eigenlijk op? En hoe bewaren we al die botten? Tijdens deze rondleiding kom je daarachter! Op woensdagmiddag 19 oktober gaan, na het horen van leuke weetjes over enkele topstukken in de museumzalen, de deuren van de kelderdepots open. Een plek waar bezoekers normaal gesproken niet mogen komen, omdat daar de conservator en zijn preparateur aan de wetenschappelijke collectie werken. Onder begeleiding van een educatief medewerker kun je een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken hoe een museum aan haar dieren komt, hoe ze worden bewaard, geconserveerd en geordend.


Wanneer
Woensdagmiddag 19 oktober om 14.00 uur en 15.00 uur  

Voor wie
Alle kinderen van 7 t/m 14 jaar. Maximaal 15 kinderen per rondleiding. Opgeven kan van tevoren via 010 2660465.

Ouders alleen indien er plaats over is (reservelijst).

Kosten
De rondleiding kost 2,50 per kind, plus een toegangskaartje voor het museum (op woensdagmiddag gratis voor kinderen t/m 15 jaar).
 

Overige dagen in de herfstvakantie
Op alle dagen kunnen kinderen ook van alles te weten komen over de achtergrond van het museum met de speurtocht Een kijkje achter de schermen. Ooit oog in oog gestaan met een tijger? Of een potvis van 30.000 kilo zonder vlees bekeken? De probleemgevallen in het museum goed bestudeerd? In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam kan het!
Tijdens de speurtocht kom je erachter hoe het museum de dieren opzet, hoe het alle botten bewaart en hoe collectiestukken geregistreerd worden. Door goed te kijken en de vragen te maken, ontdek je wat er zich nog meer in een museum afspeelt.

Voor de jonge bezoeker van 4 tot 7 jaar is er de speurtocht Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...! De kinderen speuren met een boekje en een doosje kleurtjes door de museumzalen, op zoek naar de opgezette dieren. Bij elk dier uit het boekje is een kleur-, teken- of aankruisopdracht en een leuk weetje wat de ouder/begeleider voor kan lezen.

Voor wie
Alle kinderen van 4 t/m 14 jaar.

Kosten
De speurtocht Een kijkje achter de schermen kost 1,50 per stuk
De speurtocht Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet..! kost 0,75 per stuk
Beide speurtochten zijn exclusief een toegangskaartje voor het museum.