Het Natuurhistorisch binnenstebuiten - museummedewerkers vertellen

Donderdag 3 januari 2019 vanaf 14:00 uur vertellen medewerkers van Het Natuurhistorisch wat ze bezielt en boeit, in het museum. 

 

Hoe haal je een geëlektrocuteerde marter naar Nederland, hoe maak je fossielen schoon, wie prepareert en wat doe je met een aangespoelde walvis? En hoe zit de constructie van het draagsysteem van de potvis eigenlijk in elkaar? In Het Natuurhistorisch werken mensen op verschillende afdelingen. De een ontwikkelt een tentoonstelling terwijl de ander vooral in het depot met de verzamelingen bezig is, met onderzoek en het digitaal en fysiek beheer. Tussendoor zijn er kinderfeestjes, wordt er geprepareerd en komen er dagelijks schoolklassen voor museumlessen. Er wordt gewerkt achter de schermen, door medewerkers die niet zichtbaar zijn voor de bezoeker. Allemaal hebben ze eenzelfde passie en dat is werken voor het museum. Voor één keer laten zij zich zien op hun favoriete plek in het museum en kun je ze het hemd van het lijf vragen. Maar gewoon luisteren mag natuurlijk ook.

 

Kom naar het museum en hop door de museumzalen. Staat ergens een museummedewerker? Luister dan naar een anekdote of achtergrondverhaal. Zo wordt duidelijk waarom in het museum een ecologisch adviesbureau gevestigd is en kan je kennismaken met medewerkers, van registrator tot directeur, van feestbegeleider tot collectiebeheerder, de technische dienst of stadsecoloog. Op veel plekken staan medewerkers met een eigen verhaal. Deze middag wordt duidelijk hoe in het museum gewerkt wordt met dode én levende natuur. 

 

Wanneer 
donderdag 3 januari vanaf 14:00 uur (tot 15:30)

 

Voor wie
iedereen vanaf 5 jaar 


Kosten
Gratis, met een toegangskaartje voor het museum. Aanmelden niet nodig, het betreft een inloopactiviteit.