Museumnacht (zaterdag 3 maart)

Mensen en dieren scholen samen in het museum. Bezoekers zingen als vogels en vogelzwermen dansen op muziek. Het tweekoppige kalf is terug.

 

Bezoek ook Het Natuurhistorisch in de Museumnacht010 op zaterdag 3 maart 2018, van 20:00 - 01:00 uur. Koop hier een ticket (passe-partout) voor alle 40 deelnemende musea en culturele instellingen. Geen toegang zonder passe-partout.

 

Wij bieden, naast alle tentoonstellingen, de volgende programma-onderdelen:

Spreeuwenkaraoke

Speciaal voor de Museumnacht is de tentoonstelling ‘Spreeuw Centraal’ verlengd, met als bonus de roemruchte Spreeuwenkaraoke. Neem plaats in de tweezitsbank en laat jouw virtuoze vogelzang schallen tussen de opgezette dieren.

Jorn ten Hoopen en de Darwinisten

De vloeibare vormen van zwermen vissen, vogels en insecten inspireren de kunstzinnige mens al eeuwen. Jorn ten Hoopen en de Darwinisten maken dit voelbaar door de aanwezige zwermen te begeleiden met hun geluidsevolutie.

Tel spreeuwen

De ecologen van Bureau Stadsnatuur proberen te achterhalen hoeveel spreeuwen Rotterdam telt. Wie kan in één oogopslag zien hoeveel spreeuwen in een zwerm vliegen? Zulke mensen zoeken wij. Voor de winnaar van de prijsvraag staat een opgezette spreeuw klaar.

Het Tweekoppige Kalf

Ze hebben duizenden museumbezoekers verbaasd, zelfs schrijvers geïnspireerd. Toen het Siamese tweelingkalf naar de collectiekelder van Het Natuurhistorisch verdween, klonk keihard protest. Daarom zijn ze nu terug, prominent en uitsluitend in de Museumnacht. Grijp die kans voor een selfie!

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.